Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Cortana til Android lækket som betaudgave

Cortana til Android lækket som betaudgave

En fuld version af Microsofts personlige assistent, Cortana, skulle komme senere på måneden, men en tidlig udgave er blevet lækket, og du kan prøve den selv

Har man prøvet Cortana til Windows Phone, så er der ikke mange overraskelser i versionen til Android.<br />Foto: Android Authority
Har man prøvet Cortana til Windows Phone, så er der ikke mange overraskelser i versionen til Android.
Foto: Android Authority

Microsoft har haft sine udfordringer på smartphone-markedet, men en ting, der er endt med at komme på den positive liste er den personlige assistent Cortana. Microsofts personlige assistent har, meget naturligt, været forbeholdt firmaets egen platform, Windows Phone, men inden længe kommer den ud til Googles Android-platform.

Kan man ikke vente til den officielle version rammer Google Play, så kan man hente APK’en til en beta-udgave af Cortana til Andorid allerede nu.

Læs også: Cortana til Android er snart beta-klar

I og med det ikke er fra den officielle kilde, så er det på egen risiko at downloade og installere Cortana i den version, der er blevet lækket. De første forlydender går dog på, at det er en rimelig stabil version af softwaren, selvom det ikke vil være alle funktioner, der er til rådighed lige nu.

Cortana, der er navngivet efter den kunstige intelligens fra Microsofts populære Halo-spilserie, ligger allerede og konkurrerer med Googles Google Now og Apples Siri, der agerer tjener på sine respektive platforme.

Læs også: Hound: Ny personlig assistent, der forstår dig bedre

Det er uden tvivl et håb fra Microsoft, at en effektiv assistent vil kunne friste nogle Android-brugere til at smage på Microsofts Windows Phone-platform, og timingen der ligger tæt op af udgivelsen af Windows 10 er med garanti heller ikke tilfældig. Windows 10 til pc vil også indeholde Cortana-funktionen - dog ikke i Danmark i første omgang.

APK’en til denne beta-udgave af Cortana til Android kan hentes via dette link til Google Drive.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies