Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Cyanogens mål er Android uden Google

Cyanogens mål er Android uden Google

Folkene bag det populære CyanogenMod vil have et Android, der er mere uafhængigt af Google

Cyanogen Inc. er firmaet, der er udsprunget fra entusiasterne bag CyanogenMod-ROM'et til Android, og de har et klart mål. De vil have en større skilning mellem Android og giganten Google.

Ved en konference præsenterede Cyanogen Inc.'s chef, Kirk McMasters, på denne måde.

”Jeg er CEO for Cyanogen. Vi prøver at tage Android væk fra Google.”

McMaster og Cyanogen mener, at Google har for meget magt over Android, som det findes i langt størstedelen af verdens Android-telefoner. Det betyder, at firmaer, der vil bruge Android, næsten uundgåeligt vil komme til at ligge under for nogle krav fra Google, mener McMaster.

Læs også: Cyanogen afklarer OnePlus-hændelse i Indien

For at få adgang til Googles apps og Googles Play Store, så skal man affinde sig med Googles krav. Det er netop disse krav, Cyanogen mener er problemet, og lige nu er det mere eller mindre kun Amazon, der rigtig har formået at lave et Android uden Google, selvom Android-kernen kan fås uden Googles apps og medfølgende krav.

McMastertror på, at Cyanogen vil nå frem til et Android-alternativ uden Google, og han tror på, at Cyanogen kan have sin egen appportal inden for 18 måneder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Svend Ole Nielsen 29-01-2015 16:30:47

Mon ikke bare det hænger sammen med at der tjenes penge på skidtet og de (Cyanogen) vil have en del af kagen. Især når man læser sidste sætning om egen appportal indenfor 18 mdr.

0 0
saliuu 26-01-2015 11:53:19

Det er godt nok rigt, når det kommer fra et firma som røvrendte sin OEM partner (OnePlus), ved den første mulighed de fik for det :-/

3 0

Om brug af cookies