Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dangaard: Fusion giver ikke højere priser

Dangaard: Fusion giver ikke højere priser

Mobildistributøren Dangaard Telecom bliver endnu større. Det sker via en fusion med amerikanske Brightpoint. Dangaard lover, at fusionen ikke giver højere priser på mobiler - nærmest tværtimod.

Det bliver kæmpestort når Dangaard og Brightpoint går sammen. Totalt set bliver der tale om 3.100 ansatte og 25.000 kunder i 25 lande, og en omsætning på 3,6 milliarder EUR.

Men fusionen giver ikke dyrere mobiltelefoner, selvom det er to meget fremtrædende aktører i mobilbranchen der rykker sammen.

"Jeg kan ikke forestille mig højere priser. Vi får jo netop en unik mulighed for at udveksle erfaringer, og optimere vores virksomhed. Det skulle i sidste ende gerne udmønte sig i lavere priser", fortæller Michael Køehn, koncerndirektør i Dangaard Telecom, til Mobilsiden.dk

Køehn fortæller desuden, at der stadig er konkurrence på de lokale markeder. Han mener altså ikke at fusionen skaber et monopol på distribution af mobiltelefoner.

Dangaard Holding A/S modtager 30 millioner aktier i Brightpoint Inc. i bytte for aktierne i Dangaard Telecom A/S. Transaktionen gennemføres i juni eller juli I år. Fusionen skal godkendes af konkurrencemyndigheder i både Danmark, EU og USA.

Tilbage i 2006 stod Dangaard og Brightpoint for distributionen af 64 millioner mobiltelefoner. Danmark forbliver hovedsæde for den forøgede forretning i Europa.

I 2011 forventes det, at der på det globale marked, distribueres
cirka 1,5 mia enheder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies