Danmark ejes af Apple og Samsung

Års-status: Danskerne ville i 2012 have smartphones fra Apple og Samsung, så enkelt kan det siges.

Danmark ejes af Apple og Samsung

Der er samlet set på verdensplan flere Android-mobiler i omløb end iPhones. Tal fra IDC viser, at i tredje kvartal 2012 havde Android-systemet en markedsandel på 75 procent, mens iOS måtte nøjes med beskedne 14,9 procent.

Kigger vi lokalt i Danmark for 2012 tegner sig formodentlig det samme billede, på grund af underskoven af billige Android-enheder.

Årshitlisterne fra teleselskaberne, afslører nu, hvilke smartphone-modeller, der sælger bedst – og det gør Apples iPhone, der uden diskussion er årets mest solgte smartphone i Danmark, med Samsung Galaxy S III på andenpladsen.

Spændende fjerde kvartal

Samsung Galaxy S III nåede ud allerede i slutningen af maj måned, og er den telefon på hitlisten, der har haft længst tid at sælge i. I slutningen af året, var nyhedens interesse stadig til stede hos mobilkøberne.

Fjerde kvartal 2012 er særligt interessant, da alle årets store modeller er kommet i salg. Desuden er kvartalet højsæson i telebranchen.

Her er iPhone 5 og 4S på både første og andenpladserne hos TDC, Telenor og Telia. For alle tre selskabers vedkommende, er Samsung Galaxy S III på tredjepladsen.

Nokia er på top 10

Nokia Lumia 920, der kom i butikkerne omkring slutningen af november, har formået at komme på top 10 hos de tre største selskaber. Lumia 920 kom desuden på andenpladsen i Mobilsiden.dk’s læserafstemning ”Årets Mobil 2012”.

Nokia har dog lang vej til succes endnu, der i nogle måneder i 2012 lå med en markedsandel i Danmark på tre procent.

Danmark var tidligere et stor land for HTC, men det er slut nu. Ser man på hele 2012 er HTC ikke på top 10 hos de store selskaber. I fjerde kvartal kiggede en forkølet HTC Desire C lige op over top 10-grænsen hos Telenor og TDC.

Når 2012 gøres op, blev det et klart vinder-år for både Samsung og Apple, der i udpræget grad ”ejer Danmark”.

Der sælges omkring 2,2 millioner mobiltelefoner og smartphones i Danmark om året.

Efterfølgende nyt om temaet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 7/1/2013 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel der belyste emnet Corning introducerer Gorilla version 3 på CES 2013 – Klik her. Tjek også seneste nyt om temaet her..