Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danmark godt med på LTE-fronten

Danmark godt med på LTE-fronten

OpenSignal har som mål at kortlægge mobildækningen verden over, og Danmark klarer sig godt

Briterne bag OpenSignal appen har udgivet en rapport om LTE-netværksdækningen, og Danmark klarer sig godt i den undersøgelse.

Ved hjælp af appens brugere har OpenSignal kortlagt mobildækningen, så brugerne kan finde det teleselskab, der dækker bedst, hvor de bor. Det er data fra netop disse brugere, der ligger til grund for undersøgelsen.

I rapporten indgår 16 lande, og der bliver fokuseret på to ting, nemlig LTE dækning og hastigheden af LTE-netværket.

Hastigheden god i Danmark

Hastighedsmæssigt ligger Danmark på en flot femteplads med en gennemsnitlig downloadhastighed på 20,1 megabit pr. sekund. I den anden ende af skalaen finder man blandt andre USA, der til sammenligning kun har en gennemsnitlig hastighed på 6,5 megabit pr. sekund.

På dækningsfronten er OpenSignal kommet frem til, at danskerne har adgang til LTE-netværket 62 procent af tiden. Det ligger i undersøgelsen midt i feltet, men dog stadig foran lande som Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

Ifølge OpenSignal har 76 lande lige nu LTE på verdensplan, og 18 yderligere har planer om at implementere netværket. OpenSignals app kan hentes til både iPhone og Android.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

jimmi røldal 22-02-2014 09:12:35

Det er meget svært, at tiltrække turister fx. til Tunø. Hvis deres smartphone kun kan sende/modtage SMS og bruges til samtaler ;-) minimumskravet burde være 3G, og ikke GSM ! !

0 0
Bjarke Hansen 21-02-2014 21:32:28

hvorfor vise en mast der intet har med LTE at gøre?? Der sidder nogle lamper i den, og pinde i toppen som da der ikke er LTE celler, men hva er det så????

0 0
jimmi røldal 21-02-2014 21:04:06

Danmark godt med på LTE-fronten, men flere steder er der foresat kun GSM dækning fx. Tunø :-(

0 0
Bjarke Hansen 21-02-2014 21:18:25

Hvad havde du regnet med`? Æen har kun 118 indbyggere.... TDC har dog planlagt LTE på Øen, så det er der jo nok inden udgangen af 2014

1 0

Om brug af cookies