Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danmark har de laveste mobilpriser

Danmark har de laveste mobilpriser

Danmark kan prale af at have de laveste mobilpriser i Norden. Og det skyldes, at myndighederne ikke griber ind, viser en ny nordisk rapport.

Man kan næsten have svært ved at tro det, men det er sandt. Danskerne har de laveste mobilpriser i Norden, og det skyldes større konkurrence, og at myndighederne ikke griber ind på markedet. Konklusionen kommer fra en rapport, som telestyrelserne i de fem nordiske lande udgiver i dag.

»Der har ikke været priskontrol på markedet i Danmark, men TDC og Sonofon har indtil for nylig haft pligt til at give adgang til deres mobilnet for andre udbydere til kostbaserede priser,« hedder det i rapporten "Competition and regulation in the Nordic mobile markets" ifølge Berlingske Business.

Danmark har de laveste forbrugerpriser i hele Norden, og konkurrencen har hele tiden været større i Danmark end i de øvrige nordiske lande. Mobilpriserne bliver hele tiden billigere, og det er kun i Island, at priserne ikke er faldet.

I Norden er der flere mobilabonnenter, end der er indbyggere, og det skyldes firmaer, der køber telefoner til udlån til deres medarbejdere.

Danskerne og svenskerne taler langt mindre i mobiltelefon end finnerne. Det er faktisk kun halvdelen af, hvad finnerne telefonerer for over deres mobiltelefon. Til gengæld sender danskerne langt flere smser, fordi priserne er lavere.

Det danske mobilmarked er 14,5 milliarder kroner værd.

Danske mobiludbyderes markedsandele ifølge rapporten:

TDC (og Telmore): 41,3 procent
Sonofon (og CBB): 23,5 procent
Telia: 21 procent
Tele2: 4 procent
"3": 2,1 procent
Øvrige udbydere: 8,4 procent

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies