Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danmark topper den europæiske ”sms-rangliste”

Danmark topper den europæiske ”sms-rangliste”

Danmark er blevet europamester – denne gang i at sms’e. Ny undersøgelse viser, at den enkelte dansker gennemsnitligt sender 190 sms’er om måneden.

Primært de 10-30-årige danskere sørger for, at Danmark ligger nummer et på den europæiske liste over antal sendte sms’er. Det viser tal fra IT- og Telestyrelsen.

190 sms’er om måneden er en fordobling i forhold til 2003, og nye statistikker viser yderligere, at cirka ni ud af 10 danskere benytter sig af sms-funktionen på deres mobiler. Filippinerne topper sms-ranglisten på verdensplan, idet den enkelte filippiner i gennemsnit sender over 200 sms’er om måneden.

I USA og Japan viser det sig, at man her sender under 50 sms-beskeder om måneden. Dette skyldes højst sandsynligt, at de fleste telefoner i de to lande har e-mail funktion, samt den kendsgerning at amerikanerne og japanerne ikke sparer det helt store på at sms’e frem for at foretage telefonopkald.

En medieforsker fra Aalborg Universitet begrunder den øgede sms-brug i Danmark med, at man via sms kan udtrykke en type kommunikation, som adskiller sig fra dagligdagskommunikationen, i og med man i en sms kan undgå unødvendig sniksnak og hilseritualer. Det vil sige, at en sms giver mulighed for en langt mere direkte kommunikation.

Kilde: Centrum Morgen

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies