Dansk e-forlag har flere downloads end Apple

Det danskstiftede BookBoon praler med, at der ved dem downloades flere e-bøger end ved Apple.

Dansk e-forlag har flere downloads end Apple

Apple har netop startet deres bud på den fremtidige digitale lærebog op, hvor der på tre dage blev downloadet 350.000 bøger, og det forventes på sigt, at blive en succes.

Men det danskstiftede BookBoon er ikke imponeret.

En af stifterne bag, Thomas Buus Madsen, udtaler: -”Apples udspil er lækkert, men 350.000 downloads på tre dage må være lidt skuffende. På den samme tid havde vi 520.000 downloads, og vi havde ikke Apples store PR-maskine til hjælp”.

BookBoon har i flere år udgivet gratis e-bøger, og er nu på 30 markeder. De har blandt andet udgivet reklamefinansierede rejseguides og lærebøger til elever på universiteter og andre læreinstitutioner.

Det har givet dem en global vækst i downloads på mere end 500 procent i løbet af 2011.

Sammenligning med forbehold

Dog skal sammenligningen tages med forbehold, da alle BookBoons udgivelser er gratis og i PDF-format, hvor mange af Apples titler koster penge og er proppet med alt fra lydspor, videoklips og interaktiv grafik.

BookBoon tror dog, ligesom Apple, på fremtiden med lærebøger i et simpelt format, og fortæller til Comon.dk, at der er 250 bøger der er ved at blive skrevet, hvilket betyder ”hylderne” snart tæller 1.000 forskellige titler.

BookBoons bøger bruges på CBS, DTU og Handelshøjskolen i Aarhus.

Læs også:
iBooks er kommet godt fra start
Lav dine egne ibøger med iBooks

Fortsættelsen:

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 24/1/2012 fulgte redaktionen op med nyheden; Windows Phone overhaler Apples iOS i 2015 – Nyheden kan læses her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.