Dansk mobilproducent på banen

Danmark var tidligere et af de lande der producerede mobiltelefoner, og i midten af 1980'erne var næsten hver anden af de solgte mobiltelefoner på det danske marked produceret i Danmark. Og nu er en ny dansk mobilproducent på banen.

Dansk mobilproducent på banen

I midten af 1980’erne producerede Storno, AP Radiotelefon, Cetelco og DanCall mobiltelefoner i Danmark, men blev i årene frem til starten af 1990’erne opkøbt af store udenlandske producenter, og efterhånden lukket ned herhjemme.

Siden da har den danske mobilindustri bestået af forskningscentre og udviklingsvirksomheder. Men nu har det ændret sig og en ny dansk mobilproducent er atter på banen.

Vi har tidligere, tilbage i februar måned, skrevet om den danske virksomhed Lumigon Mobile Phones, som producerer telefoner med styresystemet Android.

Og nu er den første altså en realitet. Lumigon har netop præsenteret den første dansk producerede mobiltelefon i næsten 20 år.

Læs alt om det på Mobilsiden.dk.

Læs også:
Dansk produceret Android-mobil er en realitet
Den mystiske telefon
Infernal skal sælge dansk android mobil
Sådan ser lumigons android telefon ud 

Efterfølgende nyt

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. mobilsiden gik videre med sagen. 20/10/2010 gik redaktionen videre og kørte en opfølgning med en artikel der omhandler Sony Ericsson klar med 16,2 megapixel kameramobilKlik her og læs historien.. Tjek de seneste nyheder om emnet her.