Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dansk mobilsamarbejde rykker nærmere

Dansk mobilsamarbejde rykker nærmere

I fremtiden vil der være bedre muligheder for, at de danske teleoperatører kan dele mobilnetværk med hinanden, lyder det fra IT- og Telestyrelsen.

Det vil blive nemmere for de danske teleselskaber at samarbejde om mobilmaster. Det siger IT- og Telestyrelsens vicedirektør, Finn Petersen, til Computerworld.

Årsagen er, at kravene til operatørerne lempes, når licenserne til 3G-nettes afløser - det såkaldte LTE-netværk - skal på auktion.

- "I den kommende auktion om 2,5 gigahertz-tilladelser (LTE-licenser, red.) er der lagt op til, at mobiloperatørerne frit kan dele deres radioudstyr. Det burde medføre en omkostningsbesparelse på infrastrukturområdet, hvis operatørerne vælger at dele udstyr," siger Finn Petersen til Computerworld.

Bedre dækning i yderområderne

Ifølge Anders Thomsen, der er afdelingsdirektør i TDC med ansvar for jura og regulering, er det et skridt i den rigtige retning for mobiloperatørernes samarbejdsmuligheder.

- "Sådan som vi har fået præsenteret betingelserne med de kommende LTE-licenser, ser det ikke umiddelbart ud til, at der er begrænsninger på mulighederne for netsharing. Det er godt, da vi mener, der skal være færrest muligt begrænsninger på det område. Det giver bedre muligheder for mobilt bredbånd i yderområderne," siger Anders Thomsen til Computerworld.

I dag er der fire mobilnetværk i Danmark, som er ejet af henholdsvis TDC, 3, Telenor og Telia.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies