Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dansk radioudbud til iPhone vokser

Dansk radioudbud til iPhone vokser

Flere og flere danske radiostationer kan nu høres på iPhone mens brugere af Android og Nokia-mobiler ikke har samme udvalg.

Den gamle radio får konkurrence af den nye...
Den gamle radio får konkurrence af den nye...

Langt fra alle lyttere, sidder foran en gammeldags transistorradio, når der skal høres radio, og de danske radiostationer er så småt begyndt at få øje på mobiltelefonen som et sted, hvor lytterne også kan indfanges.

DR P3 var den første danske station på iPhonen, siden da er både Nova FM, Radio 100 FM, The Voice, Skala FM og senest Radio Nord gået mobil.

SBS Radio, der står bag Nova FM og The Voice, er de eneste som også har udsendt en applikation, der virker på Android-mobiler som HTC Desire, Legend, Samsung Galaxy S m.f. samt på nogle af Nokias-mobiler.

Danmarks næstmest lyttede radio, P3 som alle danskere betaler til via licensen,  er et eksempel på en af dem, som ikke en app til Android eller Nokia.

Radio Nord er i gang

Det manglende udbud på Nokia og Android bliver der måske så småt ændret på, i hvert fald hos Nordsjællandske Radio Nord.

-"Teknikken ligger klar, men fx har Nokia og Android rigtig mange forskellige modeller og skærmstørrelser. Det er også forskellige programmeringssprog. Så jeg kan ikke sige hvornår vi er 100% klar med den. Men vi er i gang", fortæller Philip Lundsgaard, adm. direktør, Radio Nord.

Fælles for de danske radioapplikationer er, at de indtil videre er gratis at downloade, og at musikken sendes via mobilens dataforbindelse.

Læs også:
 - Hør alverdens radio på iPhone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Joey 07-08-2010 14:39:02

Bemærk at sidst jeg tjekkede var det kun p3 appen der kan multitakse på ios4. Det er for mig det vigtigste da jeg hader ikke at kunne lave andre ting samtidig med at jeg hører netradio :)

0 0
Henrik 08-08-2010 13:58:41

Hehe...det er sgu også en joke.
Sidder her i Opera Mobile og skriver dette imens jeg lytter til en ShoutCast stream på min "sløve" N97.

Verdenen er et underligt sted, ik? ;-)

0 0
Bufferzz 06-08-2010 23:55:31

P4 er Danmarks mest aflyttede.

0 0
Mobilsiden.dk 07-08-2010 10:51:00

Okay ja. Det har jeg lige set hos Gallup. Teksten er justeret. Tak for opmærksomheden.

0 0
Henrik 06-08-2010 18:50:25

"Danmarks mest lyttede radio, P3 som alle danskere betaler til via licensen, er et eksempel på en af dem, som ikke en app til Android eller Nokia."

1. DR har EN PLIGT til at lave det, man betaler medie-licens ligeså snart man har et device der kan gå på nettet. Ergo DR er juridisk forpligtet. Gad vide hvor lang tid der går før nogen tager det her op politisk?

2. Hvis nu bare DR og RadioNord har nogle nogenlunde kompetente udviklere, vil de vide at hvis de nu bruger alm. streaming standarder så tager det ca. en uge at lave en WebKit-app til f.eks. Nokia med radio-streaming. Det er det SBS radio har gjort. (Jesus Christ, der er sgu ikke noget at sige til vi her i DK er ved at blive rendt over ende af kineserne hvis det er hvad danske udviklere kan finde ud af...)

0 0
Henrik 06-08-2010 18:54:22

Ok, jeg skulle måske også være lidt konstruktiv, så her er link til hvordan man laver WebRuntine (WRT) widgets/apps, ikke særlig kompliceret:

http://wiki.forum.nokia.com/index.php/Category:Web_Runtime_%28WRT%29

0 0
Lowkey 08-08-2010 03:42:08

Det er ualmindeligt sløjt, at DR generelt er så længe om at få fingeren ud.
Hvis de ikke kan overkomme at lave Android og Symbian apps, så kan de da i det mindste lægge koden til deres iPhone app offentligt som de i øvrigt fra starten har sagt at de ville, så man kunne granske koden og lave sin egen version - der må jo komme en stream som iPhone kan afspille, hvis ikke app'en transcoder on the fly, og det begrænser jo udvalget af formater.

Eller de kunne bare tage sig sammen og bruge et gratis og åbent format (ogg vorbis, f.eks.), i stedet for det der WMA-skrald som de kører nu.

0 0
Henrik 08-08-2010 13:57:24

Ja, præcis!

Det er sgu da decideret pinligt for licensstøttede DR, at selskaber som SBS kan finde ud af at gå multiplatform og de ikke kan.

0 0

Om brug af cookies