Dansk ros til planer om ét stort telemarked i Europa

EU vil lave ét sammenhængende telemarked i Europa, som måske kan fjerne roaming-afgifterne. Ja tak, siger den danske telebranche.

Dansk ros til planer om ét stort telemarked i Europa

EU skal være ét fælles telemarked, hvor der ikke er grænser mellem medlemslandene, når det kommer til telefoni.

Sådan lyder planen fra EU-kommissær Neelie Kroos, og herhjemme bliver idéen vel modtaget.

Direktør Jakob Willer fra Teleindustrien (de danske teleselskabers branchesamarbejde) ser således positivt på en fælles teleregion.

 – “Nu er udspillet ikke særlig konkret endnu, men umiddelbart er det en god ambition at få revet grænser ned og sikre, at teleselskaberne opererer på ens vilkår, så de ikke skal forholde sig til forskellige regelsæt forskellige steder,” siger Jakob Willer til Computerworld.dk.

Idéen med at fjerne de nationale skel mellem de europæiske teleselskaber skal eksempevis gøre det lettere at fusionere selskaber samt at få nye selskaberne ind i de respektive lande.

Ifølge Computerworld.dk kan det også åbne for indførelsen af et europæisk telefonnummer-system og eventuelt også en afskaffelse af roaming-taksterne mellem de europæiske lande.

EU har et mål om at fremlægge planerne til juni for derefter at komme helt på plads inden valget til EU-Parlamentet i 2014.

Jakob Willer fra Teleindustrien tvivler imidlertid på, at den tidsplan kan holde.