Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske avislæsere skærer hjørner på mobilen

Danske avislæsere skærer hjørner på mobilen

Hvis du har købt en e-avis, tygger du den højst sandsynligt igennem på tablet eller pc. Mobilen holder ikke hele vejen, viser undersøgelse.

Interessen for at læse dagens avis i elektronisk form lever hos danskerne, men det kræver en større skærm end mobiltelefonen, hvis vi skal fordybe os.

Det viser en ny undersøgelse fra firmaet Visiolink, som selv lever af at udvikle og sælge digitale avisløsninger til mediehusene.

Læsertal fra en række af landsdækkende, danske aviser er således blevet analyseret, og det er typisk hele avisen, der bliver læst igennem, når det foregår på en tablet eller via en elektronisk udgave på computeren.

Med hensyn til smartphones er det kun lidt over halvdelen af læserne, der læser den fulde avis.

- "Denne tendens tegner et billede af, at smartphones i udpræget grad bruges til at tjekke udvalgte nyheder samt danne sig et nyhedsoverblik på farten," skriver Jens Funder Berg, administrerende direktør i Visiolink, i forbindelse med offentliggørelsen.

Den nye analyse dækker over både formiddagsaviser, erhvervsaviser og morgenaviser. Historien melder imidlertid ikke noget om, præcis hvilke aviser der er tale om.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies