Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske Bekeys smarte dørlås på vej til global lancering

Danske Bekeys smarte dørlås på vej til global lancering

Danske Bekey vil med sin smarte online dørlås på det globale marked, der gør det nemt at leje værelser eller boliger ud til gæster.

Sådan ser Bekey-låsen ud, når den er monteret på din dør.
Sådan ser Bekey-låsen ud, når den er monteret på din dør.

Det danske firma, Bekey, er ikke en ny spiller på det danske marked. Firmaet har i løbet af de seneste 11 år udviklet en utrolig smart dørlås, der i samspil med din smartphone gør det endnu nemmere og smartere at låse dørene op - om det er i hjemmet, i butikken eller det udlejede værelse.

Læs også: Bekey - Styr din dør med mobilen [TEST]

På hjemmesiden Kickstarter søger den danske virksomhed om opbakning fra købere til at få låsen på det globale marked med et beløb på 1.500.00 kroner. Bekey har hidtil installeret 20.000 smarte låse i Danmark, men nu er den store lancering altså forude.

Konceptet med Bekey er ganske simpelt. Låsen består af et aluminiumskasse med en lille elektrisk motor, der monteres i og på døren. Den kan kommunikere med din smartphone gennem Bekeys app til Android og iOS og helt automatisk låse døren op og låse den igen for dig uden at du skal finde nøglerne frem.

Læs også: Nu kan din stemme låse Android-mobilen op

Idéen er særlig smart, hvis du eksempelvis udlejer et værelse eller en bolig, hvor låsen er monteret. Du kan befinde dig hvor som helst i verden og tildele lejeren nøglerne digitalt med få klik i en defineret periode. Når lejeren derefter ankommer til adressen, åbnes appen blot, hvorved der automatisk forbindes til låsen med Bluetooth.

Forinden er den digitale nøgle allerede overført til gæsten, så en internetforbindelse er ikke nødvendig på stedet - eksempelvis hvis den skal tages i brug i udlandet.

Bekey-låsen er designet til at passe i de fleste døre, hvor der manuelt skal låses og låses op. Den fungerer samtidig også på døre, som automatisk låses, når de lukkes. Er du i tvivl om Bekey kan benyttes på din dør, kan du altid henvende dig til dem over e-mail.

Læs også: Qualcomm laver hardware dræberknap

Ved en digital løsning som Bekey er der altid en øget risiko for sikkerhedsbrister, der lurer lige om hjørnet. Derfor er løsningen også kraftigt beskyttet med kryptering, lige som der også benyttes øvrige sikkerhedsforanstaltninger, som banker benytter, fortæller firmaet.

Som udlejer af en bolig eller et værelse har du også fuld kontrol over, hvem og hvor længe der gives adgang til med de enkelte nøgler, og du kan altid fjerne dem igen.

I lejligheder med dørtelefoner er det heller intet problem at bruge den smarte lås.
I lejligheder med dørtelefoner er det heller intet problem at bruge den smarte lås.

Fungerer også i lejligheder

Hvis du udlejer værelser i en lejlighed, hvor hoveddøren er låst med en dørtelefon, kan det stadig lade sig gøre.

Her kan en lille elektronisk løsning kaldet The Orange Box installeres af en elektriker på 30 minutter til at spille sammen med det eksisterende anlæg, og så er der fuld funktionalitet til at kommunikere med smartphones og åbne op for døren – præcis som den større aluminiumsenhed.

Som dansker kan du allerede købe Bekey direkte på den officielle hjemmeside til en pris på 1.495 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies