Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske forskere vil løse dårlig mobildækning

Danske forskere vil løse dårlig mobildækning

Problemet med dårlig mobildækning skal løses, mener danske forskere, der med millionstøtte i ryggen, tager kampen op – blandt andet med flere antenner i mobilen.

Alle mobilbrugere verden over, oplever fra tid til anden, problemer med dækningen.

Og med nytidens krav om, at alle skal være online konstant – og desuden, uanset hvor de er, skal kunne hente og sende meget store datamængder, stiller det store udfordringer til blandt andet mobilnettene, dækningen og telefonens antennedesign.

Et hold danske forskere på Aalborg Universitet har nu sat sig for, at gøre noget ved problemerne. Projektet ledes af antenneprofessor Gert Frølund Petersen, manden der forudså det såkaldte ”antennegate”-problem i iPhone 4.

Idéen er, at der skal flere antenner ind i mobilen – op mod otte. Det skulle give mulighed for at overføre større datamængder, hurtigere, skriver Computerworld.dk.

I projektet der kaldes MIMO (Multiple Input, Multiple Output) arbejdes der også med selve frekvenserne, som kan have stor indflydelse på, hvor god en dækning man kan opnå.

Når der arbejdes med mobildækning og hastighederne i nettene, har også den såkaldte signaleringstrafik stor indflydelse. Jo mere der er af den type trafik, som f.eks. applikationer som Angry Birds skaber, jo kortere kan dækningen fra en mast blive.

Forskerne arbejder med projektet ind til 2015.


Læs også
:
- Her er fremtiden for Danmarks 4G-net
- Fremtidens antennedesign testes i Aalborg
- Efterlyses: Mærkning af antennekvalitet på mobiler
- Dårlig antenne giver mest stråling
- Stor forskel på antenner i smartphones
- Regeringen lover bedre mobildækning

Baggrund: Sådan virker en 3G mobilmast

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies