Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske Momondo solgt for svimlende milliardbeløb

Danske Momondo solgt for svimlende milliardbeløb

Den danske søgetjeneste er solgt til en gruppe amerikanske investorer: Pris: 3,8 mia. kroner.

Foto: Momondo.dk

Et dansk IT-eventyr med hovedsæde i København kommer på nye hænder. Det er det nu britiskejede Momondo Group, som står bag rejsesøgemaskinen Momondo og Cheapflights, der er opkøbt for den nette sum af 550 mio. amerikanske dollars - svarende til små 3,8 mia. kroner. Det skriver venturebeats.com.

Køberne er investorer fra amerikanske Priceline Group, som blandt andet tilbyder de konkurrerende søgetjenester KAYAK, booking.com, Agoda.com, Rentalcars.com samt OpenTable.

Se også:  Guide: Her er de bedste apps til skiferien [TIP]

”Metasøgning tiltaler forbrugerne, og vi er opsatte på at udvide vores globale tilstedeværelse. Momondo og Cheapflights vil være gode tilføjelser til vores metaportefølje under Kayak,” siger Glenn Fogel, der er adm. direktør i Priceline Group, i en pressemeddelelse.

For Momondo betyder det, at selskabet vil indgå i Priceline gruppens portefølje.

”Det har været en fantastisk rejse siden vi i 2006 startede Momondo i Danmark. Vi startede som et lille team med en stor vision om at gøre rejsesøgning tilgængelig for alle, og siden er vi blevet købt to gange, senest af den amerikanske kapitalfond Great Hill Partners. Hver gang er vi blevet stærkere og har fortsat med at udbygge vores produkter globalt," siger Momondos adm. direktør, Pia Vemmelund, til eb.dk.

Momondo tæller i dag 300 medarbejdere med kontorer i London, København og Boston.
Salgsbeløbbet står i kontrast til seneste store IT-salg i Danmark, hvor den danske app-succes Endomondo forrige år blev solgt for omkring 575 mio. kroner.

Se også:  Nu kan du rejse via flere destinationer i Google Maps til Android

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies