Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske priser i norden og Baltikum hos Telia

Danske priser i norden og Baltikum hos Telia

Telia lancerer nye abonnementer, hvor tale og SMS foretaget i Telias net i de nordiske og baltiske lande takseres til danske priser.

Telia har lanceret to nye abonnementer - 4EVERYTHING Light og 4EVERYTHING Premium.

De nye abonnementer giver samme samtale- og SMS-pris uanset om forbruget foregår i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen - sålænge man benytter Telias netværk.

Telia kalder servicen, der er inkluderet i abonnementerne 4EVERYTHING Light og 4EVERYTHING Premium, for "Roam like home".

I en pressemeddelelse siger Søren Abildgaard, direktør for Telia Danmark:

- ”Skellet mellem ind- og udland bliver i den grad udvisket med Roam like home. Man skal ikke længere bekymre sig om, hvor mange sms’er man kan tillade sig at sende, eller om det nu også er klogt at ringe hjem og fortælle om sine oplevelser fra Stockholm, Riga eller Oslo. Man kan ganske enkelt bruge sin mobil præcis som man er vant til i Danmark uden bekymringer om tårnhøje regninger, der venter derhjemme.”

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og der er stadigvæk en del man skal være opmærksom på.

Det er således kun indgående og udgående opkald og SMS'er, der er falder ind under "Roam like home" betegnelsen. Sender man MMS beskeder eller bruger data, så bliver man stadigvæk opkrævet udlandstakst for forbruget.

Læs hele Telias pressemeddelelse her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hans Jákup Danielsen 02-02-2012 13:34:10

som skrevet i titel :(

0 0
Thomas 02-02-2012 13:21:55

Hej alle.

Jeg er selv ansat i Telia, og de er nu kommet mere info ud på vores hjemmeside: http://telia.dk/mobil/services/roam-like-home/

I min mening udvider Telia’s løsning grænserne for hvornår man er "hjemme" til at omfatte alle koncernens netværk i Norden og Baltikum.

Den er mere omfattende end 3’s, da den inkluderer kald til hele Norden og Baltikum, både fra DK og når du befinder dig i Norden og Baltikum.
3’s gælder kun i Sverige og til danske numre - ikke fra DK til Sverige eller til de andre lande i Norden/Baltikum for den sags skyld.

Ja, servicen mangler stadig data, men man kan alligevel bruge op til 20MB om dagen for 30 kr. og herefter vælge om man vil købe yderligere 20MB for 30 kr (= forbrugskontrol). Det er en gennemsnitspris på 1,5 kr. pr. MB, og gælder alle netværk i Norden og Baltikum – modsat 3’s priser som kun gælder deres eget net i Sverige.

Mvh.
Thomas

0 0
Urbanus 02-02-2012 09:02:33

Det er jo uninteressant når data ikke følger med - det er jo det man for alvor har brug for i udlandet, og som kan malke ens telefonregning totalt.

At betale en lille overpris for SMS'er kan de fleste jo nok leve med. Data er man derimod helt afskåret fra at bruge med de priser!

3 har vist vejen med deres aftale mellem Danmark og Sverige, der dækker alt. Måtte mange følge i deres fodspor, og måtte det blive udvidet til flere lande.

Lad mig benytte lejligheden til at få flere til at bakke op om det ønske :-)
http://www.facebook.com/pages/Lavere-priser-p%C3%A5-data-i-udlandet/135931229776700

0 0
02-02-2012 09:25:47

Det er jo et EU-politisk problem, så før de fornødne regulativer bliver vedtaget får vi jo aldrig lige så lave priser på data som i DK.

0 0
Urbanus 02-02-2012 09:35:56

Det burde det ikke være.

Det er lidt en falliterklæring at markedet ikke selv kan finde ud af at regulere den slags, men fastholder en politik der reelt set gør at produktet ikke bruges.

Igen vil jeg pege på 3 - som jo uden EU-regulativer tilbyder denne service mellem Danmark og Sverige. Og det er da en af de grunde der gør at jeg har valgt at blive kunde hos dem, og fortsat er det, selvom jeg kunne få et billigere abonnement med lige så god dækning hos andre selskaber.

0 0
Kim 02-02-2012 10:59:42

kommer lige i tanke om, at det vist skyldes den måde at 3 er opbygget på rent selskabsmæssigt, at det kan lade sig gøre med deres Danmark - Sverige priser.
De samme tilbud er ikke på andre markeder hvor 3 er (Norge og Sverige f.eks.)

0 0
evilguy 02-02-2012 12:34:59

Det er fuldstændig lige meget med selskabsopbyningen - det er et spørgsmål om intern afregning selskaberne imellem.

Hvis teleselskaberne havde viljen til det, så kunne store teleselskaber som Telia og Telenor tilbyde "gratis" roaming på deres egne netværk i norden (og resten af verden).

Det er otte steder i et regneark der skal sætte nogle flueben (sådan meget forsimplet).

0 0
Kim 02-02-2012 10:57:04

Jeg er helt enig, der burde være andre valgmuligheder end 3, når man er øresundspendler. Det er der ikke i dag, og stadigt ikke rigtigt med Telias skridt på vejen. Godt forsøg, men data er det interessante...

0 0
Mazzen 02-02-2012 07:54:54

bliver det ikke et problem med at telefonen bruger det rigtige netværk hele tiden.

Du ender jo bare med en regning som ligner den normale når man har været i udlandet, medmindre det kan sikres at man kun benytter Telia´s netværk, samt at de kan love man altid kan komme på deres netværk

0 0

Om brug af cookies