Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske SMS'er kan blive takseret til udlandstakst på Android

Danske SMS'er kan blive takseret til udlandstakst på Android

En fejl i den nyeste Android-version kan betyde, at der for danske SMS’er opkræves udlandstakst. Sagen undersøges af Teleselskabet 3.

Er du kunde hos teleselskabet 3 og har en Android-telefon, med den nyeste software version, er det en god idé at tjekke mobilregningen en ekstra gang.

Mobil gateway-firmaet Wireless Factory har observeret en fejl i Android 4.2.1 Jelly Bean, som kan betyde højere pris for SMS-beskeder end normalt. Det skriver Version2.dk.

 - ”Android er kommet i en ny version, der har en ret seriøs bug for nogle operatører,” forklarer operations manager Kristian Haagensen, fra Wireless Factory, i en mail til Version2.

Dog opstår fejlen kun ved SMS-beskeder sendt til firecifrede numre, som typisk bruges til afstemning i eksempelvis Vild Med Dans, tilmelding til nyhedsbreve eller andre mobiltjenester.

Problemet i Android 4.2.1 er…

Besked applikationen i Android 4.2.1 Jelly Bean sætter i nogle tilfælde ”00” foran nummeret, da Android ikke regner firecifrede numre for at være gyldige. SMS’en går igennem, men ved nogle teleselskaber opfattes de ekstra 0’er, som et udenlandsk nummer af faktureringssystemet.

Det der undrer mest er, at fejlen tilsyneladende kun rammer mobiler med Android 4.2.1. Wireless Factory har observeret problemet ved Oister.

-”Vi har testet på flere versioner og har kun kunne genskabe den på Android version 4.2.1,” fortæller Kristian Haagensen.

Fakturaer undersøges af 3

Teleselskabet 3 har sat teknikere til, at forsøge at fremprovokere fejlen, dog uden held indtil videre.

 - ”Det er ikke lykkedes for dem at genskabe problemet hos hverken 3 eller Oister. Selv hvis de prøver at skrive et plus foran nummeret for at tvinge den til at sætte to nuller foran, bliver den alligevel fanget af vores billingssystemer,” siger Stine Green Paulsen, kommunikationschef ved 3, til Version2.dk.

Stine Green Paulsen vil dog ikke afvise, at det kan være sket for nogle af selskabets kunder, derfor vil de se nærmere på kundedatabasen.

Kristian Haagensen mener, at problemet ligger hos Google, der står bag Android-systemet, da advarslen kommer før afsendelse, men er dog ikke sikker.

Det er ikke lykkedes Version2, at få en kommentar fra Google Danmark.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies