Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danske virksomheder overvejer mobilforbud

Danske virksomheder overvejer mobilforbud

Mobiltelefoner og musikafspillere med stor hukommelse kan nemt bruges til industrispionage. En ekspert forventer at nogle virksomheder helt vil forbyde de mobile enheder.

En musik-mobiltelefon som Samsungs SCH-B570 med 8 gigabyte harddisk kan rumme tusindvis af dokumenter eller billeder. Et mareridt for enhver virksomhed, der frygter industrispionage. Selv producenten Samsung har forbudt sin egen telefon på arbejdspladsen. Og den danske sikkerheds-ekspert Preben Andersen fra Computer Emergency Response Team forventer, at virksomheder her i landet også vil indføre mobilforbud mod de ansatte.

»Du kan kopiere databaser med en mobiltelefon eller med en ipod. Derfor kan de være farlige, hvis de har en stor hukommelse. Jeg har ikke hørt om danske virksomheder, der forbyder ansatte, at tage bestemte tekniske apparater med ind på arbejdspladsen. Det virker lidt udansk. Men det skal nok komme,« siger Preben Andersen til Industriens Dagblad – Idag.

Der er allerede mange virksomheder, hvor det er forbudt at surfe på bestemte hjemmesider af sikkerhedsmæssige grunde. Forbud mod mobile enheder er næste skridt.

»Industrispionage er stadig et kæmpeproblem, selv om man sjældent hører om det. Det er blevet meget nemmere at udøve spionage. Derfor er det også blevet vigtigere med forholdsregler. Der er for eksempel mange virksomheder, der beder gæster om at aflevere mobiltelefoner, når de er på besøg,« siger chefkonsulent i Dansk Industri, Marianne Castenskiold, til avisen.

Det anslås at 21 procent af de danske virksomheder har været udsat for økonomisk kriminalitet i 2005.

Kilde: Industriens Dagblad

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies