Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskere for dårlige til at undersøge telepriser

Danskere for dårlige til at undersøge telepriser

Hver tredje dansker gransker hvert år telemarkedet for at undersøge, om de kan finde billigere abonnementer til fastnet, mobil og internet. 50 procent undersøger aldrig deres muligheder for at spare penge.

Det er IT- og Telestyrelsen, der har offentliggjort en undersøgelse foretaget af Wilke, der viser, at en tredjedel af alle danskere hvert år afsøger telemarkedet for at se, om der er penge for dem at spare på abonnementer til mobil, fastnet eller internet.

I modsætning til disse danskere, som følger med i udviklingen, står 50 procent af befolkningen, der blot lader stå til og aldrig så meget som overvejer at undersøge muligheden for at skifte selskab eller abonnement.

Undersøgelsen viser, at det især er de 30-39-årige danskere, der er fremme i skoene, når det handler om at undersøge mulighederne for at spare penge på telekommunikation. Hele 37 procent af de adspurgte i den aldersgruppe tilkendegav, at de undersøger alternative udbydere mindst en gang om året.

Undersøgelsen, som er foretaget på baggrund af besvarelser fra 1000 danskere, melder ikke noget om, hvilke befolkningsgrupper, der lader stå til. Man kunne dog forestille sig, at de helt unge, som får abonnementet betalt af mor og far, ikke går så højt op i, om det kan gøres billigere. Samtidig er det vel kendt, at ældre mennesker ofte beholder det samme teleselskab, som de altid har haft, fordi det giver dem en form for tryghed, at tingene forløber som de plejer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies