Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskere udfordrer Skype på mobilopkald

Danskere udfordrer Skype på mobilopkald

Dansk-amerikansk firma tilbyder billige udlandsopkald via gratis mobilprogram.

Et lille dansk-amerikansk firma vil udfordre Skype på mobilopkald til udlandet. For eksempel kan firmaet tilbyde en minutpris på 17 øre for opkald til USA, uden at du behøver at skifte abonnement eller rode med skrabekort.

Firmaet Switch Mobile, der har sin base på et kontor i Manhattan, tilbyder frit Java-programmet Globe Dialer, som man kan hente ned på sin mobiltelefon. Når man har tastet nummeret på sin kontakt i udlandet, bliver opkaldet sendt videre til en server i hjemlandet til en lav indlandstakst.

Serveren sender opkaldet videre til modtageren via internettet til Switch Mobiles server. Ringer du for eksempel til USA, betaler du lokal dansk indenlandstakst samt 17 øre per minut. Betalingen sker forud på firmaets hjemmeside i samme stil, som hvis man ringer via Skype.

Indtil videre har Switch Mobile kun tilbudt programmet - Globe Dialer - i Nordamerika, hvor Carlsbergs afdeling er blandt firmaets største kunder. Men firmaet er i dag parat til at bruge Danmark som springbræt til resten af Europa.

Ifølge IT- og Telestyrelsen bruger danskerne mere tid på at føre mobilsamtaler til udlandet. I de seneste år er forbruget af udlandsopkald steget med 25 procent.

Se mere om Globe Dialer, klik her

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies