Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskere vil hellere miste mobilen end deres nøgler

Danskere vil hellere miste mobilen end deres nøgler

Det lyder måske overraskende, at danskerne heller vil miste mobilen frem for deres nøgler. Men der er en forklaring.

Mobilen er i dag blevet en forlængelse af os selv, og mange tjekker mobilen over hundrede gange i døgnet. Det er også her vi kigger mails fra arbejdet, dater, overfører penge og mange andre personlige ting.

På trods af det er danskerne ikke bange for at deres telefon skal blive hacket eller stjålet, viser en undersøgelse fortaget af Telia og YouGov.

Hvis danskerne bliver spurgt om de helst vil miste deres pung, nøgler, betalingskort eller mobiltelefon, er de ret klare i deres svar. Pungen og betalingskortene vil være meste frustrerende at miste. Herefter følger nøglerne og til sidst mobilen.

Læs også

Det virker måske ikke logisk, men til det siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard:

Vores smartphone er i dag et helt essentielt og meget privat hverdagsredskab for de fleste af os. Derfor er det følsomme indhold på mobilen ofte godt beskyttet mod, at andre skal få adgang til det, eller at vi på den ene eller anden måde skulle miste telefonen.” siger han og fortsætter:

Vi sikkerhedskopier vores smartphones, vi lægger vores feriefotos i en cloud-tjeneste, og vi sikrer indholdet med fx tastelås og ’remote wipe’-funktioner. Derfor opfatter mange danskere det ikke længere som et uoverstigeligt problem, hvis mobilen skulle tabes på fortovet eller glemmes på stranden. For adgangen til vores indhold er beskyttet, og vi kan gendanne opsætningen på en ny telefon.”

Undersøgelsen viser at 7 ud af 10 danskere har installeret en tastelås på mobiltelefonen.

Kilde: Telia

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies