Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne betaler overpris for TDC bredbånd

Danskerne betaler overpris for TDC bredbånd

Det er billigere at have TDC som bredbåndsudbyder, hvis man bor i Sverige i forhold til i Danmark. Faktisk er tilbudet fra TDC ti gange billigere og over tre gange bedre på svensk grund.

DR kan i dag oplyse, at bredbånd fra TDC er usandsynligt dyrt i Danmark sammenlignet med vores naboland Sverige.

Svenske privatkunder kan i øjeblikket få en 28 megabit bredbåndsforbindelse fra TDC for kun 125 danske kroner. Aftalen har ingen bindingsperiode, og udstyret bliver gratis stillet til rådighed.

Svenskerne får bredbånd fra TDC som er ti gange billigere og tre gange bedre end i Danmark.
Svenskerne får bredbånd fra TDC som er ti gange billigere og tre gange bedre end i Danmark.

Overpris i Danmark

Danske TDC kunder kan ikke få samme hastighed som svenskerne. I Danmark er den maksimale hastighed otte megabit. Men så skulle man også tro, at den var billigere end den, svenskerne får. Men nej.

Her i Danmark får vi lov til at betale ti gange så meget for en forbindelse, som er tre gange langsommere end den, svenskerne har til rådighed. TDC kunder i Danmark skal nemlig hoste op med 1200 kroner for de otte megabit.

Man kan ikke forestille sig, at der kan være en god forklaring på en prisforskel som denne. Men TDC begrunder den store forskel med, at TDC i Sverige er en lille organisation, som ikke har lige så mange administrationsudgifter som det danske selskab. Desuden fortæller TDC, at den svenske pris er et kampagnetilbud, som kun gælder i byerne.

Sidst men ikke mindst siger TDC, at selskabet betaler mere til Telia i Sverige end konkurrenterne betaler for den selv samme ydelse i Danmark, hvor man skal dække i hele landet.

Øregas

Teleanalytiker Torben Rune tager ikke forklaringerne fra TDC for gode varer. Ifølge ham er den store prisforskel på Danmark og Sverige i stedet et udtryk for, at konkurrencen på bredbånd endnu ikke er slået ordentligt igennem i Danmark.

Argumentet for de høje priser i Danmark begrundet i pligten til at levere netadgang i hele landet, finder Torben Rune også ulden. Han kan ikke se, hvorfor en sådan forpligtigelse skulle betyde ti gange dyrere priser for samtlige danske TDC kunder.

Hvor længe danskerne skal finde os i at betale i dyre domme for bredbånd, kan vi ikke sige med sikkerhed. Men i skrivende stund er elselskaberne i gang med at grave fiberkabler ned. Det kommer til at betyde konkurrence til TDC og forhåbentlig billigere priser til forbrugerne.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies