Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne blæser på mobilforbud i trafikken

Danskerne blæser på mobilforbud i trafikken

Det er ulovligt at tale i mobiltelefon, mens man kører bil. Men danskerne er ligeglade med reglerne og inkasserer bøder som aldrig før.

Danskerne blæser på forbudet om at tale i håndholdt mobiltelefon mens man kører bil, selvom det har dyre bøder til følge.
Danskerne blæser på forbudet om at tale i håndholdt mobiltelefon mens man kører bil, selvom det har dyre bøder til følge.

Almindeligvis er det en klar vinder at ramme folk på deres tegnebøger, hvis man vil have dem til at forstå et budskab. Men det gælder tilsyneladende ikke i forbindelse med mobilsnak i trafikken. Her ser det ud til, at folk er flintrende ligeglade med reglerne, selvom det har dyre bøder til følge.

En ny undersøgelse viser endda, at danskerne inden for det sidste år blæser endnu mere på reglerne end tidligere. I alt fald blev der i 2005 delt 25 procent flere bøder ud til mobiltalende bilister i forhold til året forinden.

Ifølge politiet hænger stigningen ikke sammen med, at der ofres mere tid på at fange de mobiltalende kørende. Om man i stedet skal udlede, at folk er blevet mere ligeglade og kriminelle er også tvivlsomt.

I stedet for mener vi på Mobilsiden.dk, at årsagen må findes i, at flere mennesker med kørekort har mobiltelefon end for bare et år siden: Vi ved at stigningen i mennesker, som har fået mobiltelefon er eksploderet voldsomt. Derfor kunne noget tyde på, at en begrundelse for det stigende antal bøder bør ses i lyset af det.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies