Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne dropper internet på mobilen

Danskerne dropper internet på mobilen

Internettet benyttes ikke på mobiltelefonen, viser en undersøgelse. En teleekspert undrer sig over tallene.

Nyheder, mails og Facebook er oplagt at benytte fra mobilen, alligevel fravælger danskerne internettet når de er på farten.

Hele 66 procent svarer i en undersøgelse, at de aldrig, eller kun få gange om året, går på nettet fra mobilen eller benytter en bærbar computer når de er væk fra hjemmet. Kun otte procent, hvoraf hovedparten er mænd, svarer, at den mobile internetadgang benyttes hver dag.

Undersøgelsen er fortaget af analyseinstituttet Userneeds i august 2008 for Sonofon og Cybercity blandt 1.038 deltagere.

Ekspert: Det forstår jeg ikke

Tallene undrer teleekspert Torben Rune fra firmaet Netplan.

- "Det passer ikke sammen med markedsudviklingen generelt. Vi ser jo på tal fra IT- og Telestyrelsen, at det mobile netforbrug eksploderer i disse år. Jeg tror måske ikke at folkene bag undersøgelsen, har været nok opmærksom på, hvordan de har spurgt respondenterne", siger Torben Rune.

Han mener, at mange måske er på nettet ude at vide det.

- "Mobiltelefoner er fra operatørens side sat op til netadgang og nogle tjekker måske deres mail eller bruger andre tjenester i telefonen, uden at være klar over, at de er på nettet", forklarer Torben Rune.

I takt med at de små netbooks vinder frem, bliver det også meget og mere uklart hvornår man er på 3G-nettet eller det lokale trådløse netværk.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 08-03-2009 12:20:19

Den side indeholder en masse gratis software, som kan hentes på via mobil, men også via pc, og herefter overføres til mobilen. Opera browser reducerer størelsen af siden, så der bliver hentet så få data, som muligt. Firefox er som omtalt på nettet, også på vej med browser i jawa.

0 0
Kim Harder 08-03-2009 12:15:45

Klart at Danskerne ikke bruger internet, når de er på farten (ferie). Arbejdsmæssig bruger vi den helt sikkert hvis der er behov for det. Men gud nåde tryste de mænd, som vil bruge nettet, når de er på ferie. Der findes ellers til Ikke Windows mobiltelefoner glimrende browsere, som f.eks. Opera, så mobilen kan bruges som når man sidder ved/med pc'en. Denne browser er gratis, lige som tusindevis af andet software, som der ikke reklameres meget for her i Danmark. Jeg har f.eks. ikke set siden http://www.getjar.com.

0 0

Om brug af cookies