Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne er stadig vilde med GPS'er

Danskerne er stadig vilde med GPS'er

Til trods for de forskellige navigationsprogrammer på mobilen, så bruger danskerne stadig den traditionelle GPS.

De gode gamle vejkort af papir, der havde sin faste plads i handskerummet eller i sidelommen på døren, er en døende race, hvis man skal tro på danskernes hang til GPS-enheder denne sommer.

Til trods for der efterhånden ikke findes én smartphone på markedet, som enten ikke har Google Maps, Nokia Kørsel eller inden længe også Apples bud på et navigationssystem, Apple Maps, så er det ikke slut med de traditionelle GPS’er.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at hver anden danske familie nu ejer en digital vejviser. Dette er tal, som salgschef Mogens Betzer fra Elgiganten kan nikke genkendende til.

-”Vi oplever en kæmpe interesse for GPS’er netop nu. Det er måske ikke så underligt, at det lige topper her i sommerferien, når folk tager på ferie, men det er alligevel værd at bemærke, at danskerne i den grad har taget dem til sig i år,” siger Mogens Betzer til Mobilsiden.dk.

Han fortæller også, at det er to tendenser der særligt viser sig. Dels vil danskerne have GPS’er, som er mere end blot en vejviser, også livstids-opdateringer af kort er blevet populære, hvilket gør man altid er sikker på at have de nyeste kort.

Opdaterede kort er vigtige da op mod 15 procent af vejnettet hvert år ændrer sig på verdensplan.

Danskerne vil også have mere avancerede GPS’er end tidligere, hvor det var nok at få ruten fra A til B vist – så er der nu krav til det elektroniske kort.

-”Vi ser en stigende nysgerrighed på de lidt større modeller, der udover at være vejviser også kan guide og vejlede dig om benzin-økonomi, trafikforhold og endda fungere som underholdningscenter, når den ikke lige er i brug som GPS,” siger Mogens Betzer.

Et supplement til smartphonen

Adgangen til navigationssystemer er efterhånden noget de fleste har blandt andet via deres smartphone. Men det betyder ikke den traditionelle GPS-enhed droppes.

- ”GPS-funktionerne i smartphones er typisk ikke noget, der får folk til at droppe de almindelige GPS-enheder, der ofte er mere avancerede. Men der er uden tvivl nogle mennesker, der har nok i de GPS-funktioner, som nogle smartphones har indbygget.  Typisk er smartphones dog mere som et supplement. Vi oplever også mange kunder, der synes det er mere bekvemt at have en almindelig GPS, der er adskilt fra deres mobiltelefon,” forklarer Mogens Betzer fra Elgiganten.

I Elgiganten har der i år været en vækst på GPS’er i forhold til sidste år, og denne vækst har specielt været i de seneste måneder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lasse 30-07-2012 14:46:04

Foretrækker mobilen
Da der er mange forskellige kort at vælge mellem

Fungere rigtig godt i storbyen til fods
Ingen ekster vægt :)

0 0
Kim Harder 29-07-2012 13:56:04

Det kommer inden for de næste år, så tror jeg, at GPS enheden i sig selv er en uddøende rase. Smartphone og tablet pc vil overtage pladsen.

0 0

Om brug af cookies