Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne foretrækker highend smartphones

Danskerne foretrækker highend smartphones

Danmark er blevet et smartphone-land, der sætter pris på store skærme og 4G – og køber high-end produkter.

Foto: Sony

Ifølge en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov for Sony Mobile Communications, så har danskerne for alvor taget smartphonen til sig. Salget af smartphones udgør omkring 75 procent af det samlede antal solgte mobiltelefoner sidste år.

Danskerne skifter også telefon ofte og hele 62 procent af danskerne har fået ny smartphone inden for de seneste tre år – og 57 procent forventer at skifte deres nuværende smartphone indenfor 1-2 år, ifølge undersøgelsen.

Det er high-end modellerne der er pejlemærket og hver tredje dansker har skiftet smartphone to gange på 3 år, fortalte Sony Mobile i går på et pressemøde.

Prisen på telefonen betyder heller ikke længere så meget når vi køber smartphones. Faktisk svarer hele 17 procent, at prisen på deres næste smartphone er underordnet. Dette underbygges også i salgstallene. Mere end halvdelen af de købte smartphones i 2012 kostede mere end 4.000 kroner. Og Danmark er gået fra at være et mid-range marked til at være et highend marked.

Undersøgelsen viser også, at det klart er Android-telefoner de fleste har i lommen. Markedsandelen er 52 procent for Android, mens iOS har 28 procent af markedet.

40 procent af de adspurgte i undersøgelsen har endnu ikke lagt sig fast på, hvilket styresystem deres næste smartphone skal have.

Vi vil have de nye teknologier

Der har været meget snak om 4G-netværket og kendskabet er blevet meget udbredt i Danmark. Til trods for få dog har prøvet det, så svarer en tredjedel at de vil have 4G-understøttelse i deres næste smartphone.

Skærmene kan åbenbart heller ikke blive for store – her svarer 34 procent nemlig, at deres næste smartphone skal have en større skærm end deres nuværende telefon har.

Dog er det stadigvæk at ringe og skrive SMS, vi betragter som de vigtigste funktioner - til trods for alle mulighederne en smartphone har.

Men 12 procent har internetsøgning, som deres primære funktion. Og kamera, musik, spil og sociale applikationer er også vigtige for mange.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

15-02-2013 17:08:03

Det hænger ikke sammen......ifølge teleselskaberne er det ios der uden nogen sammenligning er den der sælges flest af, alligvel viser denne undersøgelse at android er langt foran på markedsandele. Hvem har ret ?

0 0
Footiefan 15-02-2013 18:40:08

Er det ikke den sædvanlige, den enkelte producent overfor styresystem?
Der sælges flest iPhones, men samlet flest med Android.

0 0
15-02-2013 18:50:57

Nu er det ikke mig der generelt samler android som værende en og samme. Og nu er ios jo både den enkelte producent og styresystem. Og i de artikler der har været skrevet har det jo lydt som om android blev efterladt i støvet af iphonen. Men er måske slet ikke realiteten. Så er det endnu mere sjovt når div. Danske udviklere undskylder sig med at der er langt flere ios brugere.....

0 0
Footiefan 15-02-2013 20:45:39

Synes nu ikke det er nyt. Og ja android har i lang tid solgt mest, ingen tvivl. Men det må være forbi, at der stadig kan tjenes mere pr iPhone kunde. Tror heller ikke alle android mobiler reelt bruges som smartphones. De billigste er vel bare nærmest standard- og startmobilen i dag - smartphone brug eller ej. Men det er bare gætteri fra min side.

0 0
Martin 17-02-2013 16:37:26

Jeg er enig langt hen ad vejen. Android spænder fra ubrugeligt bras til nogle få hundrede kroner, til enheder som både i pris og ydelse overgår selv den dyreste iPhone. Derfor er det klart at den gennemsnitlige IOS-bruger er langt mere på nettet og langt mere tilbøjelig til at bruge penge på apps end den gennemsnitlige Android-bruger.

MEN, når forskellen på markedsandele er så markant som undersøgelsen viser, så må vi være ved at være der hvor der i absolutte tal kan tjenes lige så mange penge på Android som på IOS. Eller sagt på en anden måde: Det kan godt være at kun halvdelen af brugerne gider bruge penge på apps, men hvis der er dobbelt så mange af dem, er der nok ved at være breakeven.

Derfor tror jeg vi står i en situation hvor udviklerne ikke er fuldt med markedssituationen og faktisk skaber en "selvopfyldende profeti": i og med at der simpelthen ikke er så mange danske apps at købe, vil indtjeningen på Android naturligvis være mindre. Langt mindre. Udviklerne tror ganske enkelt ikke at der kan tjenes penge på Android, for sådan plejede det at være. Se bare hvordan især spil er totalt underrepræsenteret; jeg har selv en datter på snart 5 år som er vild med min Galaxy Tab 7.7 og rigtig skrap til at bruge den. Der er stort set kun udenlandske spil på den fordi udvalget af danske er så lille. Men hvis de var der (og kvaliteten i orden), ville jeg hellere end gerne købe den.

Måske vil omtalte undersøgelse få udviklerne op fra deres sovepuder. Lad os håbe det.

0 0
Anker 17-02-2013 11:45:04

Tror du har fuldstændigt ret Footie.. Android mobiler til en 1000kr seddel bruges altså ikke ligeså hyppigt som smartphone som en model til 4000kr. Derfor kan Android godt have de største salgstal, men hvis man f.eks kun målte det på topprodukterne, så ville vi se et mere reaslistisk iPhone Vs. Android...

0 0

Om brug af cookies