Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne fravælger ip-telefoni

Danskerne fravælger ip-telefoni

Ip-telefoni ligner et flop i Danmark. Kun en kvart million danskere har skiftet til ip-telefoni.

Telefoni over internettet har været tilgængelig i flere år, men alligevel er det kun et fåtal af danskerne, der har udskiftet fastnettelefonen med en ip-telefon. Den seneste statistik fra It- og Telestyrelsen viser at det kun er en lille kvart million danskere, der er gået over til telefoni over nettet. Det skriver avisen Urban.

En undersøgelse for to år siden forudsagde ellers, at en million danskere ville bruge ip-telefoni inden udgangen af 2005. Men sådan skulle det ikke gå.

»Folk er komplet ligeglade med, om deres telefon er en ip-telefon. Det, der tæller, er, om det er billigt. Og det er ip-telefoni ikke nødvendigvis. Besparelsen er så begrænset, at folk snarere vælger mobilen,« siger teleanalytiker John Strand til Urban.

I de sidste år er der sket en markant vækst i antallet af mobiltelefon-abonnementer. Derfor mener John Strand ikke, at ip-telefoni nogensinde kommer til at fortrænge fastnettelefonen i de danske hjem.

»Stuetelefonen er død, inden vi når så langt. Det vil være afløst af mobiltelefoni til den tid,« siger teleanalytikeren.

Softwareløsninger som Skype og MSN Messenger er ikke med i tallene fra IT- og Telestyrelsen, som viser at der var 235.000 ip-telefoni-abonnementer i Danmark ved udgangen af 2006.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies