Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne gemmer på gamle mobiler

Danskerne gemmer på gamle mobiler

Ny undersøgelse viser, at danskerne ikke kan nænne at skille sig af med deres gamle mobiltelefoner.

Over de senere år har danskerne i større stil skiftet deres gamle taste-telefoner ud med nye smartphones, men de gamle mobiler bliver i hjemmet, viser ny undersøgelse.

Det er Epinion, der i en brugerundersøgelse for Telenor har spurgt danskerne om deres gamle mobiltelefoner. Her svarer hele 68 procent, at den gamle mobil bliver gemt i hjemmet - størstedelen for at sikre sig en backup-mobil, såfremt der skulle ske noget med den nye.

Næsten halvdelen af danskerne i undersøgelsen svarer, at de har mere end én mobil liggende i skuffen, og 34 procent angiver, at det er for at gemme enhederne til en ven eller et familiemedlem, der kunne få gavn af den gamle mobil.

Ud fra det samlede antal besvarelser i undersøgelsen samt Danmarks Statistiks tal for udbredelsen af mobiler konkluderer Epinion, at der samlet set ligger omkring fem millioner gamle mobiler i de danske hjem.

Mobilerne kan byttes til kontanter via eksempelvis Smartdrop.dk eller ved byt-til-nyt hos et af de danske teleselskaber, der til tider kører med byttekampagner. Det gælder blandt andet Telenor.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies