Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne har taget MobilePay til sig - første skridt til mobilbetaling?

Danskerne har taget MobilePay til sig - første skridt til mobilbetaling?

Danske Banks egne kunder har taget applikationen MobilePay til sig, men flest brugere findes hos andre bankers kunder.

Der er ingen tvivl om, at Danske Bank med MobilePay har fået udviklet en applikation, som danskerne for alvor har taget til sig – og ikke kun Danske Bank-kunder.

MobilePay kan også være et hint om, hvordan mobilbetaling i fremtiden vil fungere. Der er allerede få steder, blandt andet værtshuset Vognhjulet i Odense, hvor man allerede nu kan betale via MobilePay. Er dette tilfældet, så ser det ud til danskerne er modtagelige for mobilbetaling.

 - MobilePay – fremtidens betalingsmiddel?

Tilbage i midten af juni måned kunne vi skrive, at MobilePay applikationen fra Danske Bank havde rundet 200.000 downloads og successen er fortsat sommeren over. Danske Bank har netop offentliggjort på deres Facebook-side, at applikationen nu er hentet mere end 400.000 gange.

Statistikken viser også, at 47 procent af brugerne er kunde i Danske Bank, mens de resterende 53 procent brugere altså er kunde i en konkurrerende bank.

Med MobilePay er der siden lanceringen overført mere end 100 millioner kroner, og den seneste uge er der overført i gennemsnit 20 kroner i sekundet, oplyser Danske Bank.

Fordelingen er fortsat en stor overvægt af iPhone-brugere, som altså står for 74 procent af det samlede antal downloads, mens Android-brugere står for 26 procent. Du kan se flere fakta-oplysninger omkring Mobile Pay her.

Applikationen forventes til Windows Phone platformen i løbet af efteråret.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

... 21-08-2013 12:32:42

I deres betingelser kan man læse følgende:"MobilePay må ikke anvendes erhvervsmæssigt, og erhvervsdrivende kan derfor ikke indgå aftale om brug af MobilePay."

0 0
labodilsen 21-08-2013 09:22:56

Jeg kan generelt godt lide ideen med det, og vil sikker give det en chance når der kommer en WP app.

Men jeg kan ikke lide denne formulering:

Frem til den 1. januar 2014 koster det ikke noget at bruge MobilePay. Herefter vil Danske Bank-kunder med kundepakkerne Danske Hverdag og Danske Hverdag+ fortsat frit have mulighed for at benytte MobilePay. Afhængig af udviklingen og omkostningerne vil vi vurdere, om der senere skal være en mindre betaling for at sende penge med MobilePay for andre brugere. I så fald vil det være en konkurrencedygtig pris, der afspejler omkostningerne ved at drive løsningen.


Det virker lidt som "Vi gør det gratis, indtil det bliver populært, og så skal vi tjene kassen".

0 0
Frederik 21-08-2013 11:45:59

Alternativt kan alle gratis benytte sig af PayPal til private overførelser. Det "udfordrende" ved dette program er, at man skal bruge modtagerens emailadresse istedet for et telefonnr.

Det fungerer også på WP, men det lader ikke til at folk er hoppet på den løsning.

0 0
Mobilsiden 21-08-2013 10:30:49

Mht. det med gebyrbetaling, så er det noget de øvrige bankers løsning Swipp også vil få - ligesom den løsning 4T arbejder på også vil blive med gebyr.

0 0
Urbanus 21-08-2013 10:54:31

Man kan jo håbe på at der kommer 3-4 tjenester der kan fuldstændigt det samme, og er lige så nemme og enkle at bruge som MobilePay, og åbne for alle.

Så er der konkurrence, og så kan man jo vælge den løsning der er billigst.

Det er jo helt indlysende at der kommer gebyr på disse tjenester. Det er jo forretninger, der skal tjene penge, og især når de er åbne for alle. Men håber bare der er konkurrence nok til at sikre at priserne holdes nede.

Indtil videre har der vist sig en vis ubluhed når det gælder gebyrer for mobilbetalinger med høj convenience (Apples 30% er vel det mest oplagte eksempel). Men i og med at der er så mange løsninger på vej, så håber jeg konkurrencen vil gøre noget ved det.

0 0
hellas7 21-08-2013 10:36:49

@ Lene: Ikke desto mindre har labodilsen fuldstændig ret i, at strategien er, at gøre det gratis indtil det bliver populært, hvorefter man begynder at tage gebyr. Det er jo noget svineri, og det forsvarer jo ikke, at andre gør det. Omvendt hvis gebyret bliver på 0,xx kr så skal folk vel nok bruge det alligevel.

0 0
labodilsen 21-08-2013 10:44:14

Præcis..
Det jeg brokker lidt over, er at man gør det gratis først, for derefter at ligge et gebyr på når det er blevet "godkendt" og populært. Hvis de havde lagt et gebyr på fra starten, tror jeg stadig folk ville bruge det, og så virker det ikke så "skummelt".

0 0

Om brug af cookies