Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne klar til pant på mobiler

Danskerne klar til pant på mobiler

Mobiltelefoner smides bare ud i skraldespanden og værdifulde metaller går tabt og forurener - er pantordning løsningen?

Med en pantordning på mobiltelefoner vil langt flere mobiler blive afleveret til genanvendelse i stedet for at ende som husholdningsaffald, ifølge Danmarks Naturfredningsforening (DN). En undersøgelse fra Gallup viser, at danskerne er klar til at betale pant – tre ud af fire adspurgte var positive overfor at betale pant for mobiltelefoner. Det skriver Business.dk.

Returprocenten på flasker og dåser er 89 procent, og man håber altså at det kan blive lige så succesfuldt med mobiltelefoner.

Omkring 3.000 ton elektronik ender hvert år i skraldespanden, men med en pantorning vil man sikre, at flere enheder blandt andet mobiltelefoner ender det rigtige sted.

- ”Problemet med mobiltelefoner er, at de er små og derfor tit ender i skraldespanden under vasken. Og så bliver de brændt sammen med alt det andet husholdningsaffald. Derfor giver det god mening med pant på den slags små apparater. Det er langt sværere at mase et 28 tommer TV ned i skraldespanden,” siger Christian Poll, miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Laursen 24-06-2012 09:24:55

Hvis man vidste hvad nogle mennesker går igennem for at vi får mobiltelefoner her i vesten... http://www.nyemobiltelefoner.dk samtlige mobiler bruger mineraler, som er ressourcebegrænset.

Se at få indført det i en fart!

0 0

Om brug af cookies