Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne scroller 133 meter på deres smartphones

Danskerne scroller 133 meter på deres smartphones

Danskerne bruger i gennemsnit 45 minutter dagligt på at scrolle på deres smartphones, hvilket svarer til hele 133 meter - eller længden på en fodboldbane.

Foto: OnePlus

Analyseinstituttet OnePoll har på vegne af teknologivirksomheden OnePlus spurgt ind til danskernes mobilbrug. Undersøgelsen viser, at danskerne i gennemsnit bruger 45 minutter dagligt på at scrolle på deres smartphones, hvilket svarer til hele 133 meter - eller længden på en fodboldbane. De unge scroller med tommelfingeren, mens de ældre foretrækker pegefingeren. Og så scroller vi ofte, hvor vi måske burde se film.

Unge scroller med tommelfingeren - de ældre løfter pegefingeren

Når danskerne sidder og scroller med deres smartphones, er det forskelligt, hvilken finger de bruger. I undersøgelsen svarer 80 procent af de 18-24-årige, at de bruger tommelfingeren til at scrolle med, og 19 procent svarer, at bruger pegefingeren. Anderledes ser det ud hos de ældre.

Blandt de 45-55-årige svarer over halvdelen (59 procent), at de bruger deres pegefinger, når der skal scrolles, mens 27 procent bruger tommelfingeren. Ser man på den gennemsnitlige adfærd bruger de fleste dog pegefingeren (56 procent), efterfulgt af tommelfingeren (30 procent) og langemanden (8 procent).

Vi sætter film på tv'et og kigger ned i telefonen

I undersøgelsen fremgår det, at 33 procent af de adspurgte danskere oftest scroller, mens tv'et kører i baggrunden. Hele 40 procent af de adspurgte kvinder scroller typisk, når de ser TV, hvilket kun er gældende for 26 procent af mændene.

25 procent af de adspurgte svarer, at de ofte scroller i sengen, og 18 procent scroller når de er på toilettet. 14 pct. scroller typisk når de er på farten, mens 11 procent scroller mest når de er på arbejde eller i skole.

OnePlus mener, at skærmopløsningen har en afgørende rolle for, hvor lang tid vi sidder med telefonen i hænderne:

"Skærmen er vinduet til brugernes indhold - uanset om det er sociale medier, nyheder eller streamingtjenester. Og med en skærmopløsning på 90 hz - hvor skærmbilledet opdateres hele 90 gange hvert sekund - får brugerne en mere flydende og behagelig skærmoplevelse,"

siger Marie Dam Feldborg, marketingdirektør, OnePlus Danmark.

At skærmopløsningen skulle have nogen direkte indflydelse på dette finder vi nu ret tvivlsomt.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet OnePoll på vegne af teknologivirksomheden OnePlus og data er indsamlet i perioden 5.-9. september 2019. I undersøgelsen er et repræsentativt antal danske smartphoneejere blevet spurgt om deres daglige brug af deres smartphone.

Læs også: Snart kan du få fingrene i OnePlus 7T

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies