Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne skal igen have nyt TV

Danskerne skal igen have nyt TV

Danskerne får mulighed for mere HD-TV over stueantennen, men nu venter endnu en investering i nyt TV-udstyr. Det er tredje gang inden for tre år at forbrugerne skal til lommerne.

Boxer, der er distributør af digitalt TV via det jordbaserede sendenet, får nu lov til udsende HD-TV på en række frekvenser, som ellers var tiltænkt mobilt TV via DVB-H standarden.

Derved er DVB-H standarden reelt set lagt i graven, ligesom det også er tilfældet i de fleste andre europæiske lande, hvilket Mobilsiden.dk fortalte om tidligere i dag.

DVB-H var en TV standard, der skulle gøre det muligt at sende digitalt TV til håndholdte enheder, såsom mobiltelefoner. Standarden fik dog aldrig sit gennembrud.

I de fleste andre europæiske lande er standarden allerede blevet droppet, og det var derfor ventet at Danmark ville følge trop.

- Mobil-TV i Danmark på vej i graven

Når DVB-H bliver droppet giver det mulighed for mere HD-TV fra Boxer.

HD-TV til folket

Mere HD-TV vil dog for mange mennesker også medføre en ny udgift til indkøb af nyt DVB-T2 kompatibelt TV-udstyr.

Mange har investeret i nyt udstyr så sent som i slutningen af 2011. Dengang skiftede folk for at være klar til den seneste digitale overgang, som fandt sted i januar 2012.

Men til manges store overraskelse, så er det helt nye TV-udstyr måske slet ikke klar til HD-TV fra Boxer.

Vi har i Danmark oplevet to skift til digital TV indenfor tre år. I 2009 gik man fra analog udsendelser til digital TV i DVB-T med MPEG2 og MPEG4 komprimering.

Danmark Radio havde i 2009 allerede i et par år, sideløbende med udsendelse af analog-TV, benyttet den digitale MPEG2 teknologi, og valgte derfor at forsætte med MPEG2.

Boxer TV lancerede samtidig digitalt TV med MPEG4 komprimering, der gav plads til flere TV-kanaler på sendenettet.

Ved den næste digitale overgang i januar 2012 skiftede Danmark Radio også til MPEG4, hvilket gjorde alt MPEG2-modtageudstyr forældet. Nu var det pludselig nødvendigt med nyt MPEG4 udstyr såsom et andet TV.

Nyt udstyr er forældet

Men dermed var teknologiræset ikke slut; Allerede i april måned skete der endnu et teknologiskift, og denne gang var der tale om skiftet fra DVB-T til DVB-T2.

Boxer lancerede HD-TV, men valgte samtidig at benytte lejligheden til at starte på overgangen til DVB-T2. Selskabets nye HD-TV kanaler, samt enkelte nabolandskanaler kræver således DVB-T2 kompatibelt TV-udstyr.

Med DVB-T2 kan man sende næsten dobbelt så meget data, hvilket betyder at man får bedre plads på sendenettet til f.eks. HD-TV, som fylder markant mere end normalt TV i standardopløsning.

De nye HD-TV kanaler som Boxer forventes at lancere på de tidligere DVB-H tildelte frekvenser, vil atså komme til at kræve DVB-T2 kompatibelt TV-udstyr.

Og da mange danskere ikke har DVB-T2 kompatibelt TV-udstyr, så skal folk igen til lommerne for at få glæde af Boxer HD-TV tilbud.

Boxer har dog set-top bokse med den rigtige teknologi, således man blot kan sætte en boks under TV'et, hvis ikke man ønsker, at skifte hele skærmen.


Læs også:
- Nu lukkes mobil-TV i Danmark

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jens Peter Nielsen 02-02-2014 12:06:05

Det er som med computere, telefoner, tabletter og lignende, enten følger man med eller man nøjes med det man har!

Ingen tvinger dig, som det var tilfældet da man gik væk fra MPEG2, den gamle Nokia virker også som den altid har gjort, der er ingen tvang i det.

0 0
Hest 09-08-2012 17:27:48

Jeg har hele tiden ment den her overgang har været DYBT latterligt. Der er overhovedet ikke blevet tænkt over tingene, de er bare gået i gang med et eller andet, uden egentligt at kigge på hvad der er af muligheder og hvad de har haft af planer.

0 0
Rasmus Larsen 09-08-2012 14:33:53

Boxer er en kommerciel tv-udbyder på linje med YouSee, Stofa, Viasat, Canal Digital osv. Der er ingen som tvinger folk til at købe et tv-abonnement hos Boxer. Boxer har jo ikke noget at gøre med vores medielicens.

Boxer gik i øvrigt over til DVB-T2 allerede i april 2012.

0 0
Hest 09-08-2012 17:30:00

Det ændrer jo ikke ved at de der HAR købt abonnement, kan havne i en situation, hvor de skal ud og investere igen.

0 0
Jan 10-08-2012 15:21:53

Har købt abonnement på kanaler der endnu ikke er lanceret?

0 0
Peter 09-08-2012 14:09:30

Hvis ikke forhandleren har oplyst om det, har forbrugeren vel krav på erstatning? Det er vel præcis det samme som manglende MPEG4 tuner...

0 0
Johnny K. Olesen 09-08-2012 14:41:19

Hej Peter

Det er her værd at bemærke, at ens TV ikke bliver ubrugeligt, men at man blot ikke kan modtage de nye HD kanaler fra Boxer TV. Boxer har IKKE offentliggjort planer om at lukke eksisterende SD kanaler eller skifte helt over til DVB-T2, og situationen kan derfor ikke sammenlignes med tidligere såkaldte "MPEG2 sager".

0 0

Om brug af cookies