Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskerne snydes af afbetaling på mobiler

Danskerne snydes af afbetaling på mobiler

Der er mange danskere, som køber deres mobiltelefon på afbetaling i op til 24 måneder – og mange tror de er bundet til teleselskabet i hele perioden.

Teleselskabernes forsøg på at omgå reglerne om, at danskere højst må bindes til et teleselskab i seks måneder, ved at sælge mobiler med afbetalingsordninger der løber i op til to år, er nu kommet i Forbrugerombudsmandens søgelys. Heller ikke politikere mener  det er gennemskueligt, skriver Business.dk.

Det er i Danmark kun tilladt at binde forbrugerne i seks måneder til deres mobilabonnement, men i andre nordiske lande er det tilladt at binde kunderne i helt op til 24 måneder.

Til afbetalingsordninger på op til 24 måneder siger Forbrugerombudsmanden.

-”Det skaber forvirring hos forbrugerne. Og jeg er i tvivl om, hvorvidt koblingen er i strid med lovgivningen. Det vil jeg tage stilling til i den nærmeste fremtid. I mellemtiden vil jeg kraftigt opfordre jer til at gøre noget ved det. Man bør som forbruger kunne gennemskue forholdene,” sagde Forbrugerombudsmand Henrik Øe på telebranchens årsdag torsdag aften.

-”Det har stået uklart, at man kun er bundet i seks måneder, fordi det har været meget uklart, hvad der var abonnementsprisen”, fortsætter Henrik Øe.

Forbrugerne kan efter de første seks måneder skifte teleselskab, og stadigvæk betale af på telefonen til det gamle teleselskab.

Venstres teleordfører, Torsten Schack Pedersen, der også var inviteret til at give hans vurdering af telebranchens udfordringer var enig med Forbrugerombudsmanden.

-”Jeg synes ikke, at I har gjort tingene mere gennemsigtige ved at indføre afbetalingsmuligheden,” var ordene fra Torsten Schack Pedersen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Xlander 08-06-2012 18:40:21

Hvad er det folke ikke kan forstå,jeg har købt min telefon på den måde,og jeg kan sq da godt regne ud at at mit mobilabonnement kun er i 6 måneder og afdraget på selve telefonen er 24 måneder.

0 0
Carsten 08-06-2012 21:54:02

Ja, jeg undrer mig også over, hvad pokker problemet er. Jeg hælder mest til, at politikere bare ikke er de skarpeste knive i skuffen.

Som man kan se i kommentarerne til venstre kan selv Facebookfolket jo åbenbart gennemskue den meeeget indviklede afbetalingsordning...

j/k ;o)

0 0
David 14-06-2012 10:35:01

Og "Facebook folket" skulle være særligt dumme eller hvad?

0 0

Om brug af cookies