Danskerne tøver med iOS 8

Vi tøver med at opdatere til nyeste iOS-version i Danmark. Seneste tal fra Widespace peger på en bundplacering blandt nordiske lande.

Danskerne tøver med iOS 8

Onsdag den 17.september var Apples nye iOS klar til danskernes iPhones, iPads og iPods. Selvom den nye iOS-version byder på flere features og en generel overhaling af iOS 7.1, møder opdateringen tilbageholdenhed fra danskerne.

Læs også: iOS 8 kræver 72% mere plads. Sådan slipper du for lagerbøvl. [TIP]

Tal fra Widespace, som analyserer trafikken hos mobil-hjemmesider, peger på en usædvanlig sløv start for iOS 8 i Danmark.

I løbet af de første 24 timer tegnede iOS 8 sig for 9% af widespace-trafikken. I forhold til dette gennemsnit indtager Danmark en bundplacering, med bare 6% iOS 8 af trafikken. Til sammenligning stod Norge, Finland og Sverige for henholdsvis 13%, 9,5% og 7%.

Vi venter og ser

Hos Widespaces salgsdirektør, Morten Dahl, er dansk tilbageholdenhed forklaringen: ” “Det er nok en typisk dansk reaktion, at vi lige skal vente og se, før vi skifter vores operativ-system”.

Morten Dahl forsikrer samtidigt, at danskerne vil gøre comeback ”Selv om danskerne måske ikke er hurtigst ude, så viser erfaringerne, at vi nok skal komme med.”

En anden forklaring kan ligge i TDC’s og andre teleselskabers advarsel mod en fejl iOS 8. Under selskabernes driftsinformation fremgår det, at Apples omstillingsfunktionen ikke virker som det skal. Derfor frarådes opdateringen til brugere af funktionen.

Læs også: TDC og Telmore advarer: fejl i iPhone-opdatering 

Den danske tøven var derimod ikke at spore ved forsalgsstarten fredag nat. Her gav massiv efterspørgsel server-kvaler hos flere af de førende iPhone-butikker.