Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Danskernes hang til fastnet kan koste dyrt

Danskernes hang til fastnet kan koste dyrt

Der er mange, der foretrækker at bruge fastnettelefonen til lange samtaler. Det kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis opkaldet er til en mobil.

Når danskerne skal have en længere snak med familie eller venner, er der flere, der foretrækker at bruge fastnettelefonen end mobilen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget for TDC.

46 procent af de adspurgte griber således fastnettelefonen, når de skal snakke i mere end et kvarter. Mobilen er dog lige i hælene med 39 procent. I ni procent af tilfældene foretrækkes kommunikationsformer som Messenger, Facebook eller andre chat-programmer.

- "Vi ved fra tidligere undersøgelser, at danskerne bruger fastnet- og mobiltelefonen til forskellige ting. Hvor mobiltelefonen i højere grad bruges til kortere beskeder, vinder fastnettelefonen på de lange samtaler," siger koncerndirektør i TDC Privat Jesper Theill Eriksen til Mobilsiden.dk.

Fastnetopkald til mobil er dyrt

Fastnettelefonen er imidlertid op mod 80 procent dyrere, hvis opkaldet foregår til en mobiltelefon. Minutprisen med eksempelvis TDC Fastnet er 1,10 kr. i minuttet, hvis opkaldet sker i dagtimerne. Det bringer prisen for 20 minutters fastnet-til-mobil-samtale op over 22 kroner.

Foretages opkaldet fra en standard "tank op"-løsning på en mobiltelefon - som eksempelvis Telmore eller CBB Mobil - er prisen nede omkring 12 kroner.

Sker opkaldet fra én fastnettelefon til en anden, er prisen væsentligt billigere. Her skal man dog være opmærksom på, at abonnementet typisk koster et sted mellem 100 kr. og 200 kr. om måneden.

Ifølge IT- og Telestyrelsens statistik er der 2,5 millioner fastnetlinjer i Danmark. Antallet af linjer er dog faldet med 600.000 inden for de seneste to år. Til sammenligning er antallet af mobilabonnementer steget fra 5,8 millioner til 6,8 millioner i samme periode.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies