Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dårlig ånde - mobilen sladrer

Dårlig ånde - mobilen sladrer

Ånd ind i mobilen og den vil fortælle om du har dårlig ånde. Ny teknologi fra NTT DoCoMo

Inden længe vil mobilen kunne fortælle dig om din fedtprocent, forbrændte kalorier - eller mangel på samme, hvor langt du har igen under løb, sidst men ikke mindst også, om du har dårlig ånde.

Nu varer det ikke længe, før du ikke længere kan lyve om dine overspringshandlinger i stedet for turen i fitness-centret. Familie og venner vil snart kunne få sandheden, omkring dine dårlige vaner.

Det er det japanske mobilselskab NTT Docomo, som på MWC i Barcelona har fremvist sit såkaldte wellness-håndsæt. Det vil kunne måle din puls, kropsfedt og tælle dine skridt - præcist. Disse applikationer har vi hidtil kun set i sportens verden, men nu er de også ved at finde vej til mobilen. Selvfølgelig er Japan først med de relevante og ikke mindst irrelevante ekstra funktioner.

Din fedtprocent vil angiveligt blive målt ved at sende elektricitet gennem kroppen, hvormed to sencorer så måler impedansen, idet signalet rejser sig gennem kroppen. Er det løbeturen du vil have målt, så kan distance-målingen gøres med det indbyggede pedometer i mobilen baseret på et accelerometer.

En af de mest mærkværdige funktioner er nok at mobilen også kan måle din dårlige ånde. Det sker ved at du ånder ind i telefonen, men hvor præcis man skal være vides desværre ikke.

Vil du dele dit velbefindende med familie og venner, så kan mobilen sættes sammen med en server, hvor du kan gemme dine data.

NTT Docomos wellness-mobil er allerede i handlen i Japen, men vi må vente omkring et år før den kommer i handlen i Europa.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies