Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Dårlige betalere bliver slettet fra iPhone-venteliste

Dårlige betalere bliver slettet fra iPhone-venteliste

Teleselskabet 3 laver et kredittjek på alle, der skriver sig på ventelisten til den nye iPhone 4. Den fremgangsmåde er i orden, lyder det fra Forbrugerrådet.

Alle kan skrive sig på venteliste til den nye iPhone 4 hos teleselskabet 3. Det er dog ikke tilmeldingerne, der får lov at blive stående, skriver Computerworld.dk

Tilmeldingen kræver således, at man oplyser sit CPR-nummer, og det bruger 3 til at tjekke de iPhone-interesserede danskeres kreditværdighed.

- ”Vi vasker listen undervejs. Det vil sige, at vi går ind og laver et kredittjek på folk, og hvis de eksempelvis er opført i RKI, så fjerner vi dem fra listen,” siger Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef hos 3, til Computerworld.

Forbrugerrådet: Det er okay!

Alle, der ønsker at oprette et abonnement hos 3, skal igennem et kredittjek, inden handlen kan blive godkendt. Selskabet håber derfor at kunne sortere de kunder fra, som alligevel ikke ville få lov til at gennemføre købet, når iPhone 4 kommer på lager, oplyser Stine Green Paulsen.

Jurist i Forbrugerrådet Annette Høyrup opfordrer teleselskaberne til at gøre kunderne opmærksomme på, at de foretager en kreditvurdering, men godkender fremgangsmåden.

 - ”Jeg kan dog ikke se nogen grund til at indhente oplysningerne før, at du indgår en handel. Men på den anden side har selskabet en saglig grund til at indhente oplysningerne, derfor er det ikke noget, som jeg vil udtale stor kritik af. 3 gør jo sådan set bare sit arbejde på forhånd,” siger Annette Høyrup.

3 ønsker ikke at oplyse, hvor mange danskere der har skrevet sig på venteliste til iPhone 4.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

MC 13-10-2011 11:36:13

Jeg har allerede mobilbredbånds abb. hos 3 (EazyInternet Free, 49 kr) og det kører (og har altid gjort) via PBS - Så jeg vil da blive skuffet hvis de vil slette mig - evt kunne 3 blot kræve kontant betaling - det vil IKKE gøre mig noget !

Er skrevet op hos 3, Telia, Telmore, og TDC - mit valg af IP4S leverandør afhænger helt og holdent af hvem der kan levere den bedste data pakke - IP4S kører jo 14.4 mbit :-)

0 0
Tobias 19-06-2010 08:41:49

ja man skal sku passe på med af komme i RKI, men man fårstår jo godt de sletter dem der er jo ingen der gider sælge ting til folk, vis de ikke er siker på af få pengne hjem, men hvad er tiden enlig for folk der er havnet der ?. som Westerby skriver er der under krisen nok kommet nolge som "nomalt" ikke lige ville have havnet der

0 0
Nygaard 18-06-2010 12:44:00

Det er da bare med at få sorteret de aber fra, der ikke betaler deres regninger/for de produkter de køber.
Gør livet så besværligt for dem som muligt. Måske det kan få nogle til at tænke sig om en ekstra gang.

0 0
Bo Westerby 18-06-2010 15:48:30

Synes også det er helt ok, men du glemmer vidst, at det ikke er alle der står i RKI der samtidig er dårlige betalere. Husk krisen, som nogle måske sagtens er ved at komme sig over, men stadig ikke har mulighed for at betale sig ud af RKI.

0 0
Nygaard 20-06-2010 00:56:46

Grunden er vel som sådan irrelevant.
Har man ikke penge til at betale det man allerede skylder, har man bestemt heller ikke penge til at købe en telefon til 6-7000.-

0 0

Om brug af cookies