Dårlige betalere bliver slettet fra iPhone-venteliste

Teleselskabet 3 laver et kredittjek på alle, der skriver sig på ventelisten til den nye iPhone 4. Den fremgangsmåde er i orden, lyder det fra Forbrugerrådet.

Dårlige betalere bliver slettet fra iPhone-venteliste

Alle kan skrive sig på venteliste til den nye iPhone 4 hos teleselskabet 3. Det er dog ikke tilmeldingerne, der får lov at blive stående, skriver Computerworld.dk

Tilmeldingen kræver således, at man oplyser sit CPR-nummer, og det bruger 3 til at tjekke de iPhone-interesserede danskeres kreditværdighed.

– ”Vi vasker listen undervejs. Det vil sige, at vi går ind og laver et kredittjek på folk, og hvis de eksempelvis er opført i RKI, så fjerner vi dem fra listen,” siger Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef hos 3, til Computerworld.

Forbrugerrådet: Det er okay!

Alle, der ønsker at oprette et abonnement hos 3, skal igennem et kredittjek, inden handlen kan blive godkendt. Selskabet håber derfor at kunne sortere de kunder fra, som alligevel ikke ville få lov til at gennemføre købet, når iPhone 4 kommer på lager, oplyser Stine Green Paulsen.

Jurist i Forbrugerrådet Annette Høyrup opfordrer teleselskaberne til at gøre kunderne opmærksomme på, at de foretager en kreditvurdering, men godkender fremgangsmåden.

 – ”Jeg kan dog ikke se nogen grund til at indhente oplysningerne før, at du indgår en handel. Men på den anden side har selskabet en saglig grund til at indhente oplysningerne, derfor er det ikke noget, som jeg vil udtale stor kritik af. 3 gør jo sådan set bare sit arbejde på forhånd,” siger Annette Høyrup.

3 ønsker ikke at oplyse, hvor mange danskere der har skrevet sig på venteliste til iPhone 4.

Mere til sagen

Tematikken er stadig aktuel. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. d. 16/6/2010 fulgte vi artiklen op med artiklen; 3 sænker prisen på iPhone 3GS – Nyheden kan læses her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..