Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Data på mobilen bliver snart billigere

Data på mobilen bliver snart billigere

Det bliver snart meget billigere at gå på nettet via mobilen i udlandet. Det mener videnskabsministeren.

EU har tidligere tæmmet samtalepriserne, sms falder 60 procent fra 1. juli, og nu ventes dataprisen også, at være på vej ned.

Der indføres nu et prisloft på én euro, som gælder når teleselskaberne køber datatrafik af hinanden. Fra 2011 nedsættes samhandelsprisen yderligere. Loftet skal komme de mobilkunder til gode, som rejser indenfor EU - hvilket Videnskabsministeren forventer vil ske ret hurtigt.

 - "Med engrosprisloftet er den nødvendige forudsætning nu tilstede for, at teleselskaberne sætter de priser, som forbrugerne skal betale ned. Jeg forventer derfor, at dette vil ske hurtigt efter, at de nye regler træder i kraft. Der er i hvert fald ingen undskyldning, hvis teleselskaberne bliver ved med at opkræve forbrugerne de her urimeligt høje priser, når de eksempelvist går på internettet via mobilen i udlandet", siger videnskabsminister Helge Sander (V) til Mobilsiden.dk

Teleselskaberne under lup

Hvis ikke de europæiske teleseskaber selv kan finde ud af, at ændre priserne til gavn for forbrugerne, vil ministeren gå yderligere ind i sagen.

 - "Selvom jeg forventer, at teleselskaberne sætter forbrugerpriserne ned nu, så er det klart, at der ikke er nogen garanti for, at det sker. Men det er med min opbakning blevet besluttet, at Kommissionen i god tid skal evaluere den nye, reviderede forordning, herunder om forbrugerne har nydt godt af lavere priser for datatjenester. Hvis det ikke bliver tilfældet, vil jeg være klar fortaler for at få indført et prisloft for forbrugerpriserne", lyder det fra ministeren.

Stort behov for prisnedsættelser

Hvis en mobilkunde i dag vælger at læse mails og nyheder på ferien, venter der typisk en enorm mobilregning i postkassen.

Én megabyte datatrafik mellem EU-lande koster i dag omkring 55 kroner. Uden for EU er prisen helt oppe over 100 kroner pr. megabyte.

Der findes ved alle selskaber mange eksempler på kunder, som pludselig står med regninger på mange tusinde kroner efter ferien.

Årsagen er ofte, at kun meget få forestiller sig, at prisforskellen mellem internetbrug i Danmark og brug i udlandet, kan være så stor, som tilfældet er.

Læs også:
60% billigere sms fra sommerferien

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies