DBA-svindler sælger ikke kun iPhones

ADVARSEL: For nylig skrev vi om en svindler på DBA.dk, der sælger stjålne iPhones til intetanende brugere. Han er stadig aktiv, og sælger ikke kun iPhones, viser det sig.

DBA-svindler sælger ikke kun iPhones

Svindlen med stjålne telefoner på DBA.dk er væsentlig mere omfattende, end først antaget. Ud fra Mobilsiden.dks oplysninger var minimum tre personer blevet narret til at købe stjålne iPhones.

Men nu viser det sig, at svindlen ikke kun omfatter iPhones, men også HTC Desire HD – og måske også andre mobiler.

Desire HD’erne er stjålet fra Telenor, der er på sporet af manden, og har overgivet sagen til politiet. Hans annoncer der dog stadig at finde på DBA.dk.

Kendetegn

Lasse Eklund er en af dem, der er blevet snydt af manden, der påstår han er fra Hillerød.

Lasse købte, hvad han troede var en brugt Desire HD, der dog viste sig at være stjålet. Efter ganske få dage blev mobilen spærret af Telenor.

Han henvendte sig til Telenor, hvor han blev bekendt med, at der var noget lusk med telefonen. Han overgav alle de oplysninger han havde om sagen til Telenor, der til gengæld kvitterede ved at låse hans Desire HD op igen.

Lasse Eklund er sidenhen blevet opmærksom på en lang række annoncer på DBA.dk, fra den samme person. Han håber ikke andre falder i den samme fælde, og vil derfor gerne fortælle om de fællestræk, han har set i annoncerne.

-”Mobilerne er altid i ubrudt/uåbnet emballage med kvittering, og koster tit 3199,- eller 3299,-. Manden siger han er fra Hillerød, men kan levere til hele region hovedstaden,” opremser Lasse Eklund for Mobilsiden.dk.

Lasse Eklund har været yderst heldig og har fået lov at beholde telefonen – det er dog langt fra altid tilfældet, og politiet kan da også stadig nå at beslaglægge mobilen som en hælervare.

Fraud-team er på sagen

Desire HD’erne stammer fra Telenor, mens de føromtalte iPhones stammer fra Telia. Hos Telenor har deres specielle fraud-team arbejdet på at optrevle sagen, og personen er meldt til politiet.

Pressechef Peter Glüsing fortæller til Mobilsiden.dk, at svindleren har oprettet et erhvervsabonnement under falsk navn og virksomhed, og har her igennem købt et større parti mobiler til små penge – og er siden løbet fra regningen til abonnementerne. Derfor er mobilerne blevet spærret.

Pressechefen har et par gode råd til at undgå at falde i kløerne på den slags svindler.

-”Man kan altid tjekke imei-nummeret på den telefon, man er ved at købe. Spørg sælger, hvor mobilen er købt og bed ham oplyse operatør-nummeret. Så kan man nemt ringe til teleselskabet eller forretningen, og bede dem tjekke, om alt er ok,” forklarer han.

Et andet godt råd kan være at tjekke på den eventuelle kvittering, hvornår mobilen er købt.

-”Er den lige købt få dage før, kan der også være ugler i mosen,” slutter Peter Glüsing, Telenor.

Efterfølgende nyt om sagen

Fortællingens videre forløb. mobilsiden fulgte op på sagen. 25/1/2011 fulgte vi op med historien; Teleselskaberne er skeptiske over for Windows Phone – Læs fortsættelsen her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Telenor..