Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   DBA-svindler sælger ikke kun iPhones

DBA-svindler sælger ikke kun iPhones

ADVARSEL: For nylig skrev vi om en svindler på DBA.dk, der sælger stjålne iPhones til intetanende brugere. Han er stadig aktiv, og sælger ikke kun iPhones, viser det sig.

Svindlen med stjålne telefoner på DBA.dk er væsentlig mere omfattende, end først antaget. Ud fra Mobilsiden.dks oplysninger var minimum tre personer blevet narret til at købe stjålne iPhones.

Men nu viser det sig, at svindlen ikke kun omfatter iPhones, men også HTC Desire HD – og måske også andre mobiler.

Desire HD'erne er stjålet fra Telenor, der er på sporet af manden, og har overgivet sagen til politiet. Hans annoncer der dog stadig at finde på DBA.dk.

Kendetegn

Lasse Eklund er en af dem, der er blevet snydt af manden, der påstår han er fra Hillerød.

Lasse købte, hvad han troede var en brugt Desire HD, der dog viste sig at være stjålet. Efter ganske få dage blev mobilen spærret af Telenor.

Han henvendte sig til Telenor, hvor han blev bekendt med, at der var noget lusk med telefonen. Han overgav alle de oplysninger han havde om sagen til Telenor, der til gengæld kvitterede ved at låse hans Desire HD op igen.

Lasse Eklund er sidenhen blevet opmærksom på en lang række annoncer på DBA.dk, fra den samme person. Han håber ikke andre falder i den samme fælde, og vil derfor gerne fortælle om de fællestræk, han har set i annoncerne.

-”Mobilerne er altid i ubrudt/uåbnet emballage med kvittering, og koster tit 3199,- eller 3299,-. Manden siger han er fra Hillerød, men kan levere til hele region hovedstaden,” opremser Lasse Eklund for Mobilsiden.dk.

Lasse Eklund har været yderst heldig og har fået lov at beholde telefonen – det er dog langt fra altid tilfældet, og politiet kan da også stadig nå at beslaglægge mobilen som en hælervare.

Fraud-team er på sagen

Desire HD'erne stammer fra Telenor, mens de føromtalte iPhones stammer fra Telia. Hos Telenor har deres specielle fraud-team arbejdet på at optrevle sagen, og personen er meldt til politiet.

Pressechef Peter Glüsing fortæller til Mobilsiden.dk, at svindleren har oprettet et erhvervsabonnement under falsk navn og virksomhed, og har her igennem købt et større parti mobiler til små penge – og er siden løbet fra regningen til abonnementerne. Derfor er mobilerne blevet spærret.

Pressechefen har et par gode råd til at undgå at falde i kløerne på den slags svindler.

-”Man kan altid tjekke imei-nummeret på den telefon, man er ved at købe. Spørg sælger, hvor mobilen er købt og bed ham oplyse operatør-nummeret. Så kan man nemt ringe til teleselskabet eller forretningen, og bede dem tjekke, om alt er ok,” forklarer han.

Et andet godt råd kan være at tjekke på den eventuelle kvittering, hvornår mobilen er købt.

-”Er den lige købt få dage før, kan der også være ugler i mosen,” slutter Peter Glüsing, Telenor.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Troels 13-02-2011 19:32:11

1) dba.dk har bl.a. indført CPR-verificering (det lille grønne hak), der yderligere sikrer køber, da sælger er identificeret. På den måde er du i hvert fald sikret og så kan du jo starte med at holde dig fra dem der ikke er.
2) Profilerne er ikke "svindler-profiler", idet de er oprettet legalt med de informationer der kræves, men derfor kan sælger godt være en svindler. dba.dk kan jo ikke lukke en profil, der ikke er begyndt at svindle på forhånd. Hvis/når der kommer en henvendelse så formoder jeg sagen undersøges og hvis det viser sig at der ikke er rent mel i posen, så lukker de profilen.
3) Din sunde fornuft og almindelige rationelle tankegang (bonus pater) burde få dig til at tvivle på tilbud der virker for gode til at være sande - da de jo som ofte er det. Hvis noget normalt koster 4-5.000 kroner og er 2 måneder gammelt, bør alarmklokker ringe hvis det tilbydes til 1500-2000 kr. i forseglet tilstand med delvis kvittering og hvad der ellers kan fyldes på af "garanti-ord".
4) BONUS ( og det kunne Lene fra dba.dk godt have sagt i sit indlæg): dba.dk vil begynde at anvende NemID for at kunne logge ind på sin profil og det må unægteligt få antallet af svindlere til at falde. Se artikel fra Version2: http://www.version2.dk/artikel/17916-den-blaa-avis-skifter-til-nemid

@dba.dk - kunne det ikke være en fordel under Kontaktoplysninger at tilføje dato for oprettelse af profil? Det løser ikke umiddelbart problemet med svindel, men det ville måske dæmme lidt op for det?
Evt. et "antal-gennemførte-handler" system (som nok kræver lidt omkodning og ændret tankegang - da sælgerannoncer mere er opslag og ikke auktioner med en slutdato på samme måde).
Man kunne også udvide de obligatoriske informationer der skal opgives i forbindelse med
oprettelse af en annonce: Købsdato, sted, osv.
Det kunne sagtens være et system der kunne slås fra og til alt efter om der øget svindel på en bestemt type produkter i en periode. Hvis du som sælger med urent trav skal til at bruge din fantasi yderligere, vil det sikkert også sortere nogen fra. Det er min opfattelse at hvis der ikke skal andet til end en profil og et telefonnummer, må det øge tiltrækningen for desperate uærlige sælgere.

0 0
Mona 13-02-2011 14:23:05

Da jeg var på jagt efter en Samsung Galaxy S fandt jeg en del annoncer både på Gul&Gratis og DBA, hvor mobilen var "i uåbnet kasse, kun 10 dage gammel og med kvitting". Hvorfor leverer man så ikke tilbage, hvis man har fortrudt? Hvorfor sælger man en helt ny tlf. til 4000,- for 2.500-3.000 kr? Hvorfor åbner man ikke kassen, når man har givet 4000 kr. ud? Det dog var forkellige sælgere i hele landet. Stjålne julegaver? Det var i januar. Endte med at købe en ny på Bilka.dk

0 0
lasse 11-02-2011 11:18:00

telenor oplyser jo ikke hans navn men de kan jo oplyse om tlf er en del af noget svindel .......

0 0
Support DBA 11-02-2011 10:16:31

Da vi blev gjort opmærksom på denne person i første artikel, brugte vi mange ressourcer på at komme i kontakt med personer som var blevet snydt at pågældende.

Dette lykkes i går og med hjælp fra to brugere af dba.dk samt mobilsiden.dk fik vi lukket to profiler og fjernet annoncerne fra sitet.

Tusind tak for hjælpen!

Husk altid at anmelde mistænksomme annoncer til Support via ”Anmeld annoncen” som findes i toppen af alle annoncerne. Har man desuden været uheldig i en handle, skal dette altid anmeldes både til politiet og til Support på support@dba.dk – Derved sikre vi os at ikke andre bliver snydt i en handel med pågældende.

Med venlig hilsen

Lene Kristensen
Support dba.dk

0 0
GadgetMe 13-02-2011 17:50:53

Det er jo fint nok, men som i også ved så har I længe haft et kæmpe stort problem med svindlere og det er ikke blevet mindre nyligt.

Det er jo tydeligvis hele jeres system den er gal med eftersom det er så nemt at lave en svindlerprofil.

Jeg finder det underligt når nu I officielt er ejet af eBay som jo fungere vildt godt, hvorfor I ikke får gjort noget ved det.

Man gider da ikke at anmelde +20 annoncer når man blot er på udkig efter f.eks. en mobil.

GadgetMe

0 0
ij6210 11-02-2011 09:54:06

Fra artiklen:
Spørg sælger, hvor mobilen er købt og bed ham oplyse operatør-nummeret. Så kan man nemt ringe til teleselskabet eller forretningen, og bede dem tjekke, om alt er ok,” forklarer han.

Say what??? Hvis jeg køber en mobil hos Telenor, så har Telenor da en forbandet pligt til IKKE at udlevere mine oplysninger til tredjepart. Og hvorfra skulle butikken vide om kunden løber fra regningen, når hans første regning først kommer efter ca. en måned. Det er en OM'er, Hr. Glüsing

0 0
10-02-2011 13:58:13

Jeg er på udkig efter noget windows 7 med lovlig kode jeg kontakter en annoncør på DBA, som sælger koder, vel og mærke lovlige koder, men da jeg spørger om der er det der klistermærke til at sætte på sin pc, siger han/hun nej.
Da blev jeg mistænkelig, jeg kan jo ikke bevise det over for nogen, og kan da slet sælge pc, hvis det var det jeg ville.

Jeg forbeholder mig ret til ikke at udtale mig yderligere.

Og undskylder hvis jeg tager fejl.
Jeg har endnu ikke købt windows.

0 0
Shawn S. Ø 10-02-2011 16:56:35

Det du altid skal have når du køber en Windows 7 er et ægthedsbevis ;) de ser sådan ud http://www.microsoft.com/howtotell/content.aspx?pg=coa&displaylang=da

0 0

Om brug af cookies