Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   De fleste mobilbeskeder sendes i familien

De fleste mobilbeskeder sendes i familien

Børn er populære mobilfotos også i billedbeskeder. Nye tal viser, at netop familien er vigtig, når der sendes beskeder i en travl hverdag. En forsker mener, det udviser nærvær.

En ny undersøgelse viser, at billedbeskeder (mms) og tekstbeskeder sms, hovedsageligt bliver sendt indenfor den allernærmeste familie.

Tranberg har for TDC spurgt danskerne, hvem de sender flest beskeder til, og resultatet viser overraskende, at godt halvdelen af beskederne går mellem ægtepar/kærester, børn/forældre, søskende eller bedsteforældre og børnebørn.

Helt præcist er det 58 procent af sms-beskederne, og 48 procent af alle billedbeskeder som bliver i familien.

Billeder af børnene er topscoreren

Tallene fra TDC og Tranberg viser også, at når beskeder med billeder modtages, er børnene oftest motivet.

 - "Disse tal stemmer godt med, at vi fra tidligere undersøgelser ved, at børn er det absolut populæreste mobilmotiv", siger TDC's mobildirektør Christoph Nørgaard til Mobilsiden.dk

Feriebilleder er nummer to på hitlisten, mens festfotos indtager tredjepladsen. Nederst på listen optræder billeder af tøj og mad.

Forsker: Beskederne viser nærvær

Resultaterne er interessante, mener Anders Raastrup Kristensen, der på CBS forsker i balancen mellem familie- og arbejdsliv.

- "Billedbeskederne bruges til at vise vores følelser, interesse og nærvær - selvom vi rent faktisk er et andet sted. Jeg synes det er påfaldende, at vi sender flest billeder til familie og venner. Måske er det netop dem, vi er mest fraværende overfor i løbet af dagen. Beskederne er en måde, at minde hinanden om, at vi holder af hinanden", lyder det fra forskeren.

Danskerne sender hvert år 70 mio. billedbeskeder (mms'er) og 13 mia. sms'er fra mobilen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies