De første billeder taget med Nokia Lumia 900

Få en lille forsmag på, hvad kameraet i Nokias nye flagskib kan præstere. Se de første billeder skudt med Lumia 900.

De første billeder taget med Nokia Lumia 900

Vi har startet testen af Nokia Lumia 900 og som det første vil vi vise et par billeder vi har skudt med den nye topmodel fra Nokia.

Nokia Lumia 900 kommer med et 8 Megapixel kamera med en opløsning på 3264×2448. Optikken er 28mm vidvinkel fra Carl Zeiss, med en maksimal blændeåbning på f/2.2

Desuden kan telefonen præstere 3 x digital zoom og er udstyret med dobbelt LED-flash.

Overordnet kan man sige, at kameraet i Lumia 900 på mange punkter overrasker positivt, men også har nogle få svagheder. Svaghederne er dog til at komme omkring, hvis man har lidt teknisk indsigt.

I den endelige anmeldelse vil vi gå mere detaljeret ind i kameraets styrker og svagheder, og lave en direkte sammenligning af kameraet i Lumia 800 og Lumia 900.

Macro

Macro-delen overraskede øjeblikkeligt. På billedet af mælkebøtten er detaljegraden og skarpheden meget imponerende. Selv i fuld størrelse på en fjernsynsskærm er billedet helt i top.

Modlys

Modlysbilleder kan i nogle tilfælde være vanskelig at få rigtig gode, men Lumia 900 gør det faktisk rigtig flot. Her er billedet taget gennem nogle grønne grene, direkte mod solen. Alligevel bliver himlens blå farve og bladenes grønne farve gengivet meget pænt.

Hvidbalance

Hvis vi skal løfte sløret en smule, for en af svaghederne i Lumia 900’s kamera, så er det at den automatiske hvidbalance, ikke altid rammer helt rigtigt.

Hvidbalancen styrer farven på lyset. Når et kamera forsøger at finde den korrekte hvidbalance, søger det efter et hvidt referencepunkt i billedet. Hvis det ikke kan lade sig gøre, eller kameraet tager fejl af hvid og en anden farve, bliver farverne i billederne forkerte. Ofte vil man opleve et blåligt skær på billederne.

På billedet herover ses tydeligt et blåligt skær, der helt klart er et udslag af en forkert hvidbalance. Det kan dog afhjælpes lidt, hvis man har lidt teknisk indsigt og manuelt indstiller hvidbalancen på telefonen.

Det skal dog straks nævnes, at det ikke var generelt, at hvidbalancen fejlede. Vi har dog valgt at vise billedet alligevel, da fejlen blev tydelig når vi sammenlignede med et identisk billede, taget med lillebror Lumia 800.

Det billede, og sammenligningen af kameraet i Lumia 800 og Lumia 900 kommer snart her på Mobilsiden.dk

Læs også: Nokia Lumia 900 – testen kan begynde