Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   De første billeder taget med Nokia Lumia 900

De første billeder taget med Nokia Lumia 900

Få en lille forsmag på, hvad kameraet i Nokias nye flagskib kan præstere. Se de første billeder skudt med Lumia 900.

Vi har startet testen af Nokia Lumia 900 og som det første vil vi vise et par billeder vi har skudt med den nye topmodel fra Nokia.

Nokia Lumia 900 kommer med et 8 Megapixel kamera med en opløsning på 3264x2448. Optikken er 28mm vidvinkel fra Carl Zeiss, med en maksimal blændeåbning på f/2.2

Desuden kan telefonen præstere 3 x digital zoom og er udstyret med dobbelt LED-flash.

Overordnet kan man sige, at kameraet i Lumia 900 på mange punkter overrasker positivt, men også har nogle få svagheder. Svaghederne er dog til at komme omkring, hvis man har lidt teknisk indsigt.

I den endelige anmeldelse vil vi gå mere detaljeret ind i kameraets styrker og svagheder, og lave en direkte sammenligning af kameraet i Lumia 800 og Lumia 900.

Macro

Macro-delen overraskede øjeblikkeligt. På billedet af mælkebøtten er detaljegraden og skarpheden meget imponerende. Selv i fuld størrelse på en fjernsynsskærm er billedet helt i top.

Modlys

Modlysbilleder kan i nogle tilfælde være vanskelig at få rigtig gode, men Lumia 900 gør det faktisk rigtig flot. Her er billedet taget gennem nogle grønne grene, direkte mod solen. Alligevel bliver himlens blå farve og bladenes grønne farve gengivet meget pænt.

Hvidbalance

Hvis vi skal løfte sløret en smule, for en af svaghederne i Lumia 900’s kamera, så er det at den automatiske hvidbalance, ikke altid rammer helt rigtigt.

Hvidbalancen styrer farven på lyset. Når et kamera forsøger at finde den korrekte hvidbalance, søger det efter et hvidt referencepunkt i billedet. Hvis det ikke kan lade sig gøre, eller kameraet tager fejl af hvid og en anden farve, bliver farverne i billederne forkerte. Ofte vil man opleve et blåligt skær på billederne.

På billedet herover ses tydeligt et blåligt skær, der helt klart er et udslag af en forkert hvidbalance. Det kan dog afhjælpes lidt, hvis man har lidt teknisk indsigt og manuelt indstiller hvidbalancen på telefonen.

Det skal dog straks nævnes, at det ikke var generelt, at hvidbalancen fejlede. Vi har dog valgt at vise billedet alligevel, da fejlen blev tydelig når vi sammenlignede med et identisk billede, taget med lillebror Lumia 800.

Det billede, og sammenligningen af kameraet i Lumia 800 og Lumia 900 kommer snart her på Mobilsiden.dk

Læs også: Nokia Lumia 900 - testen kan begynde

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Alfix 28-05-2012 00:57:06

Hvorfor ligger i aldrig billeder op i hoej kvalitet paa fx flickr eller google. Altsaa, det er fuldstaendigt ironisk at sidde og see paa mellem store thumbnails naar nu vi snakker kvalitet.

Hvad er problemet? Foeler i at jeres tilgang so far er for vaerdifuld til at blive delt i bedre kvalitet, saa i gemmer det til den rigtige anmeldelse eller er i bare helt uden vision?

0 0
hotpop 28-05-2012 12:56:12

Helt enig!
Eller lav en Picasa konto...

Vi brugere har jo ikke en reel chance for at vurdere billederne selv :(

0 0
S.B. 27-05-2012 22:18:00

Interessant at man starter testen af en mobiltelefon med dens egenskaber som kamera. Selvfølgelig kan de tekniske specifikationer kun være middelmådige - der er jo ikke tale om et kamera, men en mobiltelefon. Mobiltelefonkameraer er dejlige for dem, der ikke interesserer sig seriøst for fotografering men blot vil have et point 'n' shoot "kamera" til enhver spontant opstået lejlighed. Det er skam helt i orden, men der er ingen grund til, at ejere af Canon, Nikon, Fujifilm for ikke tale om Leica skal skælve. 28 mm vidvinkel er selvfølgelig en tilsnigelse - en ækvivalent fra full-frame sensorernes objektiver, men i dén relation svarer sensoren i mobilen vel til et frimærkes forhold til en A5-konvolut.

0 0
Bjarke Hansen 28-05-2012 12:30:59

Ja lige præsis, og derfor synes jeg det er frækt at tilsnige sig ting at sige det er 28mm når man snakket om et "objektiv" på en mobiltelefon uanset om der står Carl Zeiss på det.. men nårr nej, så kan det jo ikke sælges hvis man skriver objektivet er på 1,676mm eller noget i den stil ;-)

0 0
S.B. 29-05-2012 17:49:50

... det hæderkronede Carl Zeiss sætter sit gode ry på spil, når de indgår i denne sammenhæng, men der er selvfølgelig gysser i det. Sjovt er det, når Zeiss samtidig laver single lenses, der koster 2-3 gange prisen for en smart phone.

0 0
Mads Knudsen 27-05-2012 15:40:10

Håber ikke at det du mener med med sammenligningen med Lumia 800 er at Lumia 900 har en dårligere hvidbalance end L800.
For min L800 har så ringe hvidbalance at jeg stort set aldrig bruger kameraet. Håber virkelig at Nokia laver en opdate der retter dette.

0 0

Om brug af cookies