De første dage med: Samsung Galaxy Note10+

De første dage med et nyt produkt er altid spændende. Her kan du læse om den første tid med Samsung Galaxy Note10+. Artiklen bliver løbende opdateret.

De første dage med: Samsung Galaxy Note10+

Tiden er kommet til at kigge nærmere på Samsungs nyeste flagskib i Galaxy Note-serien. Vi hentede Galaxy Note10+ fredag formiddag og har siden da suget indtrykkende fra den til os. 

Inden vi er klar med anmeldelsen af Galaxy Note10+ skal den prøves godt af. Ved udvalgte produkter tager vi jer med i vores oplevelse op til den færdige test. Hvad oplever vi af godt og skidt? Hvordan er førstehåndsindtrykket? Alt hvad vi oplever, som giver mening at skrive om, vil blive sendt direkte videre til jer.

Den første dag med et nyt produkt er altid den mest spændende. Følelsen af at pakke et nyt produkt op, tænde det første gang og sætte tingene op, som man gerne vil have det. Herefter kommer en tid, hvor man oplever fordele og ulemper. Det kan være små detaljer. Så små så mange almindelige forbrugere måske ikke vil lægge mærke til dem, men sådan nogle som os, der har haft mange mobiltelefoner i hænderne oplever disse forskelle, og det er vores job at dele dem med jer.

Velkommen til de første dage med Samsung Galaxy Note10+.

Læs også: Samsung Galaxy Note10 er officiel – stor, større, størst

Dag 1 til 3

Samsung Galaxy Note10+ kommer i den traditionelle Samsung-æske, ikke noget nyt at se her. I æsken gemmer der sig den nye adapter til 25W Super Fast Charge, et alt for kort USB-C kabel, et sæt rigtig fine AKG hovedtelefoner og en USB-C til MicroUSB adapter. Her er altså ingen USB-C til jackstik adapter med.

Modellen vi har fået til test er Samsung Galaxy Note10+ med 12GB RAM, 256GB lagerplads i den flotte Aura Glow farve. 

Her kan du se hvad der gemmer sig i æsken:

Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy Note10+: Indholdet i æsken. Der er ingen USB-C til jackstik dongle med. Foto: Mobilsiden

Den nye Aura Glow farve er ret vild og fanger virkelig forbipasserendes opmærksomhed. Den er sølvfarvet, men fanger alle farvenuancer fra omgivelserne. Er man ikke til den farve, så er der også en klassisk sort. 

Traditionen tro, så er Galaxy Note10+ en stor telefon, medmindre man tager den lille 6,3 tommer Note10. Skærmen er på 6,8 tommer og telefonen er betydeligt større end fx Huawei P30 Pro. På trods af den større skærm, så er den ikke langt fra OnePlus 7 Pro, hvor Note’en er både tyndere og knap så høj. 

Byggekvaliteten er i typisk Samsung-flagsskib stil og der er ikke meget på samme niveau. Rammen er stadig i aluminium, og ikke rustfrit stål som tidligere antaget, og vægten er under de 200 gram. Den er mere firkantet end fx Galaxy S10+, men den føles langt mere behagelig at holde om. Kameradesignet er nyt og knapperne sidder nu kun i venstre side (hurra siger den venstrehåndede).

Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men på trods af Note10+’s store størrelse, så er den en af den mest håndterbare stormobiler. Man har et godt greb om den, den er behageligt at holde om og bare virkelig virkelig lækker.

Samsung Galaxy Note10
Skærmen skulle være blevet forbedret fra Galaxy S10+. Forskellen er svær at se, men det er under alle omstændigheder en fantastisk skærm. Foto: Mobilsiden

Når jeg går i gang med at teste en ny mobiltelefon, så opdager jeg som regel ret hurtigt ting jeg ikke kan lide. På Galaxy S10+ var det fx fingeraftrykslæseren og batteritiden der ikke imponerende. Indtil videre har jeg svært ved at finde noget på Galaxy Note10+, selvom jeg virkelig gerne vil. Ansigtsoplåsningen er blevet virkelig hurtig og det samme er fingeraftrykslæseren. 

Jeg havde lidt udfordringer med det første opkald, hvor kvaliteten var ret skuffende. Det kan være pga. en dårlig dækning eller meget andet. Der kommer en opdatering på dette i morgen, når jeg har ringet lidt mere rundt.

One UI-brugerfladen er stadig virkelig god (selvom der stadig er plads til forbedringer), kameraet er virkelig godt, skærmen er fantastisk, lyden fra den er fremragende og der er fart over feltet. Skal jeg være kritisk, så savner jeg faktisk en 90Hz skærm, ligesom i OnePlus 7 Pro. Jeg er blevet tilvænnet den hurtigere frekvens og jeg mærker Note10+ ikke føles lige så flydende.

En ting der har imponereret mig gevaldigt er Samsungs fremskridt med batteriet. Jeg kunne ikke få 4000 mAh batteriet i Galaxy S10+ til at holde mere end lidt over 1 dag, men den forbedrede kunstige intelligens og de 300 mAh mere i Note10+ ser ud til at give pote. 

Efter første fulde opladning er jeg oppe på over 2 dages brug, med næsten 5 timers tændt skærm. På Samsung mobiler har batteriet det med at blive endnu bedre efter nogle dages brug, så jeg er spændt på at se om jeg kan få mere ud af den.

Samsung Galaxy Note10
Batteriet på Samsung Galaxy Note10+ overrasker positivt. På første opladning fik jeg over to dages brug. Foto: Mobilsiden

Alt i alt er Samsung Galaxy Note10+ kommet godt fra start. Bare dét at Bixby-knappen er væk er fantastisk. Nu kan Power-knappen endda bruges som genvej til en selvvalgt app. Men jeg må indrømme at jeg allerede nu er træt af, at den snart skal leveres tilbage. Det er et ret godt tegn.

I morgen kommer der nyt om batteri, hurtigopladning og samtalekvalitet.

Læs også: Samsung Galaxy Note10 – Pris og tilgængelighed

Dag 4 og 5

Jeg har nu haft gang i Samsung Galaxy Note10+ i 5 dage og har efterhånden en god fornemmelse af den. De sidste par dage har jeg haft fokus på at teste samtalekvalitet, kamera og den nye hurtigopladning. 

På dag 1 havde jeg et opkald, som fik mig til at teste samtalekvaliteten yderligere. Jeg havde ekstremt svært ved at høre personen i den anden ende, dog må det have været pga. en dårlige forbindelse. Jeg har foretaget en hel del opkald nu, helt uden problemer. Samtalekvaliteten er ikke blandt de bedste, men helt sikkert god nok.

Jeg er stadig imponeret over Samsungs forbedring af batteritiden med Note10+. Med tidligere modeller har jeg set mig nødsaget til at oplade hver dag, hvilket ikke er tilfældet med nyeste Note. Den holder to dage og lidt mere, medmindre man kører den hårdt. Den nye hurtigopladning er en stor forbedring, hvor en halv time i stikkontakten giver 60 procent. Det er under hvad Huawei formår, men mere end godt nok. 

Kameraet i Galaxy Note10+ er på papiret ekstremt tæt på den 5 måneder gamle Galaxy S10+, hvilket jeg blev ret skuffet over. Det viser sig dog, at jeg ingen grund har til det, for Samsung har tydeligvis arbejdet med forbedring af efterbehandlingen. Direkte sammenlignet med Apples iPhone XS Max og Huawei P30 Pro, viser Galaxy Note10+ virkelig god dynamisk rækkevidde, flotte portrætfotos og stabilisering i video. I aften skal aften- og natbilleder tages med Note10+ og selvfølgelig sammenlignes med Huawei P30 Pro. Det skal nok blive spændende.

Se nedenstående to billeder. Jeg ved godt hvilket jeg bedst kan lide. Hvad med jer?

Huawei P30 Pro
Taget med Huawei P30 Pro. Foto: Mobilsiden
Samsung Galaxy Note10+
Taget med Samsung Galaxy Note10+. Foto: Mobilsiden

Nu er anmeldelsen klar!

Du finder vores test af Samsung Galaxy Note10+ lige her.

Sidste tilføjelse til sagen

Fortællingens videre forløb. mobilsiden gik videre med historien. 9/8/2019 kom den efterfølgende historie med nyheden; Test: Samsung Galaxy A80 – Sværvægter til overpris – Du finder artiklen her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.