Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   De indsatte får mobiltelefoner

De indsatte får mobiltelefoner

Indsatte i de danske åbne fængsler kan leje en mobiltelefon af fængslet, og det har løst flere problemer.

Statsfængslet Møgelkær har kørt et pilotprojekt de seneste to år, hvor de indsatte i det åbne fængsel har fået mulighed for at bruge mobiltelefoner. Det skriver DR Nyheder.

 - "Når de bliver låst inde på hver deres stue om aftenen, så kan de i fred og ro tale med deres familier. Det har løst mange situationer, vi ellers ikke ville få løst, siger Harry Bengtsen, personale- og sikkerhedsansvarlig i Statsfængslet Møgelkær.

De indsatte kan frit ringe og sende sms'er til familie og venner fra deres mobil, som lejes af fængslet. Mobilen kan desuden kun to ting - netop ringe og sende sms. 

Udover at give en bedre stemning, så er de ulovlige mobiltelefoner i fængslet stort set forsvundet.

Erfaringerne fra projektet har været så gode, at alle danske åbne fænglser har tilbudt ordningen fra 1. april. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Rene 21-04-2011 21:12:32

Hvorfor overhovedet straffe.

Løsningen er ikke at give efter det er at indføre en nultolerance politik første gang der er problemer med den indsatte kommer de i det lukkede fangelse.
Hvor er vi bare svage når det kommer til straf, jeg er ligeglad med at de skal ud igen jeg vil som borger vide at de får em straf for den forbrydelse de har lavet.

0 0
Ejnar Jepsen 21-04-2011 20:18:54

Det næste bliver vel massage og oliebade, inden de indsatte får læst en godnathistorie af en fængselsbetjent.

Jeg troede at det skulle være en straf at sidde i fængsel, men nej - playstation, billiard og nu så også lige en mobiltelefon oveni. Er der nogen der kan kende forskel på Horserød og Rønbjerg Feriecenter, jeg synes ihvertfald det ligner hinanden en del.

Lad os komme tilbage til de gode gamle dage med fangekældre, lænker om benet, skafot på torvet samt vand og brød .... og så uden mobil.

0 0

Om brug af cookies