Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   De mest populære mobilfunktioner

De mest populære mobilfunktioner

SMS-tjenesten er på verdensplan den mest uundværlige. Email og MMS dog også i høj kurs. Her er hitlisten over de mest populære funktioner på mobilen.

Siden 2002 har man haft mulighed for at sende billeder, lydklip og små videoklip fra ens telefon. Brugen af MMS-beskeder har dog ikke rigtig taget fart herhjemme, men en undersøgelse udført af GSM Association, viser, at folk nu i stigende grad efterspørger MMS beskederne.

I undersøgelsen blev over 3.000 mobilbrugere i Europa, Nordamerika og Asien adspurgt om hvilke mobiltjenester de foretrak. Det viste sig at over 40 procent af de 3.061 deltagere, anså MMS som en uundværlig tjeneste.

Det viste sig imidlertid også at man i de forskellige verdensdele lægger vægt på forskellige tjenester. I Nordamerika lægger brugerne mest af alt vægt på mobil email, hvor man i både Asien og Europa har sms-tjenesten som førsteprioritet.

Ifølge Bill Gajda, som er markedschef i GSM Association, ”har MMS fået en lokal brugerskare, mens mobil email er i fuld gang med at blive en nødvendighed for mange mennesker.”

SMS, email og MMS optager henholdsvis de tre første pladser, herefter har man blandt andet radio på mobilen på en ottende-plads, mobilt-tv på en 11. plads og videosamtaler på 12. pladsen.

Hitlisten

Her hitlisten over de mest populære funktioner på mobilen.

1. SMS
2. Email
3. MMS
4. Alarmfunktion via sms eller mms
5. Instant messaging (som f.eks. MSN)
6. Internet-surfing
7. Lokaliserings-services (hvor er min ven lige nu)
8. Radio
9. Bankoverførsler
10. Mulighed for at downloade indhold
11. TV på mobilen
12. Videosamtaler
13. Deling af videoklip
14. Spil

Kilde: GSM Association

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies