Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   De Radikale vil give pant for gamle mobiler

De Radikale vil give pant for gamle mobiler

De Radikale er kommet med et forslag om, at give 50 kroner i pant når du afleverer din gamle mobiltelefon.

Der foreslås konkret fra De Radikale, at man opstiller pantautomater til batteriet, mp3-afspillere og mobiltelefoner i supermarkedet, det skal så give danskerne 50 kroner for at afleverer mobiltelefonen. Det skriver 24timer.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv mener dog, at det er den helt gale vej at gå.

-”Miljøgevinsten vil være højere ved at overbygge på det eksisterende borgernære affaldssystem frem for at sprede affaldshåndteringen ud i samfundet. Og man kan ikke sammenligne med flaskepant-systemet, som er for rimelig ensartede emballager, hvor elektronik er vidt forskellige produkter, man har i mange år og måske endda sælger videre,” siger miljøchef Jakob Lamm Zeuthen til avisen 24timer.

I Danmark overvåges det hvor meget elektronisk affald, som bliver indsamlet og behandlet, dog foregår størstedelen af genanvendelsen af metaller og mineraler i udlandet. De Radikales miljøordfører Lone Loklindt bider dog ikke på nogen argumenter.

-”Det er klart, at den endelige løsning skal aftales med erhvervene, men humlen er, at det skal være nemmere for forbrugerne at komme af med elektronisk affald,” siger hun til 24 timer.
  

Kilde: Business.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

HrLaursen 31-05-2012 10:51:43

Gul og gratis/DBA giver nemt nogle hundrede kroner og en mobil. Ikke mindst hvis den virker. Så 50kr kan vise sig at være en dårlig handel, men dog langt bedre end skraldespanden eller at den bare får lov at ligge i al evighed.

0 0

Om brug af cookies