Debat: Er overvågning af børn via mobilen okay?

Endnu en applikation er kommet på markedet der kan overvåge dit barns færden og gøren via mobilen, men er det okay?

Debat: Er overvågning af børn via mobilen okay?

Det er ikke længe siden vi bragte en artikel omkring at børn blev overvåget af deres forældre via mobilen, og nu er endnu en historie dukket op.

Det er det danske firma MyMobile Security, der via applikationen MyMobile Kids Protection, giver forældre mulighed for at overvåge deres børn.

Applikationen kan overvåge børnenes færden via GPS, deres sms beskeder, mails, kalender, billeder, videoer, samt deres telefonopkald både indgående og udgående.

Altså kan applikationen overvåge stort set alt hvad ens børn laver med deres mobil, men er det okay at gøre som forældre?

Ifølge firmaets medsifter Janus R. Nielsen, giver det tryghed til forældrene, ”desuden kan den slags hjælpe børnene til en anstændig opførsel i dagens digitale verden og beskytte barnet mod de farer, som lurer på internettet,” siger han til Jyllandsposten.

Ud over overvågning, er der også mulighed for at sætte grænser for dit barns brug af mobilen. Eksempelvis er det muligt at blokere for applikationer såsom Facebook i skoletiden, eller Facebook generelt hvis man finder det nødvendigt.

Men det er ikke kune positive ord applikationer som den fra MyMobile Security får med sig.

– ”Det er vildt grænseoverskridende, at man som barn ikke har lov at have noget, der ligner et privatliv, som er alderssvarende. At installere et gps-overvågningsprogram på sit barns mobiltelefon er for mig at se en human udgave af at skyde en chip i nakken på det – akkurat som vi gør med vores hunde,” siger Lisbeth Zorning Andersen, formand for Børnerådet.

Muligheden for at blokere hjemmesider, opkald, kontakter, og applikationer er altså endnu et værktøj til at styre børnene med, men er det den korrekte måde at opdrage børn på?

Hvad mener du?

Deltag i debatten i kommentarfeltet herunder, og giv din personlige mening til kende.

Måske er du en af dem der overvåger dit barn, eller kender en der gør?