Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Debat: Er overvågning af børn via mobilen okay?

Debat: Er overvågning af børn via mobilen okay?

Endnu en applikation er kommet på markedet der kan overvåge dit barns færden og gøren via mobilen, men er det okay?

Det er ikke længe siden vi bragte en artikel omkring at børn blev overvåget af deres forældre via mobilen, og nu er endnu en historie dukket op.

Det er det danske firma MyMobile Security, der via applikationen MyMobile Kids Protection, giver forældre mulighed for at overvåge deres børn.

Applikationen kan overvåge børnenes færden via GPS, deres sms beskeder, mails, kalender, billeder, videoer, samt deres telefonopkald både indgående og udgående.

Altså kan applikationen overvåge stort set alt hvad ens børn laver med deres mobil, men er det okay at gøre som forældre?

Ifølge firmaets medsifter Janus R. Nielsen, giver det tryghed til forældrene, ”desuden kan den slags hjælpe børnene til en anstændig opførsel i dagens digitale verden og beskytte barnet mod de farer, som lurer på internettet,” siger han til Jyllandsposten.

Ud over overvågning, er der også mulighed for at sætte grænser for dit barns brug af mobilen. Eksempelvis er det muligt at blokere for applikationer såsom Facebook i skoletiden, eller Facebook generelt hvis man finder det nødvendigt.

Men det er ikke kune positive ord applikationer som den fra MyMobile Security får med sig.

- ”Det er vildt grænseoverskridende, at man som barn ikke har lov at have noget, der ligner et privatliv, som er alderssvarende. At installere et gps-overvågningsprogram på sit barns mobiltelefon er for mig at se en human udgave af at skyde en chip i nakken på det - akkurat som vi gør med vores hunde,” siger Lisbeth Zorning Andersen, formand for Børnerådet.

Muligheden for at blokere hjemmesider, opkald, kontakter, og applikationer er altså endnu et værktøj til at styre børnene med, men er det den korrekte måde at opdrage børn på?

Hvad mener du?

Deltag i debatten i kommentarfeltet herunder, og giv din personlige mening til kende.

Måske er du en af dem der overvåger dit barn, eller kender en der gør?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jakob 27-03-2012 13:02:10

Vi bliver jo allerede overvåget i hoved og røv. Der bliver jo ikke sendt en mail eller en sms som ikke kan opsnappes af Big Brother eller en hacker på babystadiet hvis de virkelig vil.

Det er bare den vej det går.

Personligt er jeg imod at læse andres sms, mails og facebook opdateringer, etc. inklusiv mine børns når de bliver så store at de skal have en mobil.

Men én ting er 100% sikkert - det er at latitude bliver aktiveret på deres smartphone inden de får den. Konen og jeg nyder rigtig godt af at vide hvor vi er på et givent tidspunkt og det vil også være et krav for vores børn. Det er ikke fordi vi sidder og gransker hvor vi er 24/7, men når behovet opstår skal det være muligt.

Men nej - jeg kommer aldrig til at rode i ungernes kommunikation med mindre nogen føler sig stødt og det bliver vist til mig.

0 1
Erling 27-03-2012 11:55:39

Ja - et eller andet sted er der noget næsten Orwell´sk i det her.
Der skal heller ikke herske tvivl om at overvågning, som udgangspunkt og i min optik, bør undgås.
Martin har også fuldstændig ret - Brugt som erstatning for dialog og opdragelse er det dømt til at mislykkedes (og stakkels unger). Det er lige nummeret under en indopereret RFID chip.

Omvendt hvis man evt. er flyttet til et nyt sted eller barnet føler sig usikker og gerne vil føle at mor/far er tættere på men at de gerne vil ud og lege kan man jo snakke med barnet og tilbyde noget tilstedeværelse samtidigt med at barnet får mulighed for at socialisere med nye venner.

Men at overvåge telefonsamtaler/sms/mails har jeg svært ved at se en fornuftig grund til hos et normalbegavet barn i mobilalderen.

MVH
ELO

0 0
Martin 26-03-2012 18:58:52

Synes også det er en tand for meget. Hvad bliver der af gensidig dialog? Man skal da kunne stole på sine børn, og omvendt. Snakker man ikke mere med sine børn, og opdrager dem i at bruge de mange muligheder der er i dag, med omtanke. Al for letkøbt løsning. Det andet er meget bedre. -snak med sine børn, om at bruge IT mv. med omtanke.

0 0
Carsten 26-03-2012 21:06:45

100% enig. Forbud og overvågning bygger kløfter og ødelægger tilliden. Det bedste er at udøve frihed under ansvar og lade børnene selv prøve sig frem - men samtidig opretholde en dialog med dem, selvfølgelig.

0 0
Hans Jákup Danielsen 26-03-2012 13:53:10

hvis det bliver brugt fornuftigt...
dvs...
hvis barnet bliver væk (løbet hjemmefra, kidnappet eller andet).
men det skal være noget barnet ved.
dog ved jeg ikke det med at læse sms'er, billeder og lignende er så smart. og hvis man vil, så kan man bare bede om mobilen for at se de ting.

personligt har jeg aldrig overvåget mit barn (han er kun 5), men dog kender jeg nogle børn der bør overvåges lidt mere end de bliver (læs forsømte).

0 0
Paw Sandayo 26-03-2012 15:37:55

har det på samme måde... når min datter får en mobil er det for sikkerheds skyld... gider sku ikke rende og holde øje med hende hele tiden.. det er kun hvis hun bliver væk eller andre ting.. så håber aldrig vi kommer til at bruge det :-) men selvfølgelig er det iorden bare det ikke bliver misbrugt

0 0
theis 26-03-2012 13:06:33

det er jo dybt latterligt, de forældre der overvåger deres børns mobil på den her måde burde straffes for krænkelse af privatlivet.

0 0
lasse 26-03-2012 13:55:52

Håber børnene ved hvordan de resetter deres mobil

For det er ikke okay

Reset de, sæt en kode på, så forældrene ikke kan gøre det igen.

0 0
hellas7 26-03-2012 12:08:43

Lisbeth Andersen siger det jo som det skal siges - og når Janus Nielsen ønsker at børn skal have "en anstændig opførsel" mener han jo, at barnets privatliv skal være tilgængeligt for forældrene, det er helt tosset.

0 0

Om brug af cookies