Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Debat: Gør smartphones os uhøflige?

Debat: Gør smartphones os uhøflige?

Vi bruger vores mobiler mere og mere i takt med udbredelsen af smartphones, men gør det os uhøflige?

Vær med i debatten
Vær med i debatten

Du kender det måske, du sidder midt i en samtale med din gode ven, eller et familiemedlem, og pludseligt trækker vedkommende sin smartphone op af lommen, og begynder at tjekke Facebook, svare på sms'er eller ser de seneste sportsresultater. Men generer det dig?

Ifølge ny undersøgelse lavet for 24timer, så gør det.

I undersøgelsen viser det sig at hele 80 procent af danskerne, finder det generende at blive afbrudt af en smartphone i en samtale.

Uhøfligt

Op mod 70 procent af danskerne mener det er direkte uhøfligt.

- ”Vi har en masse finpudsede systemer for, hvordan en dialog fungerer mellem to mennesker - for eksempel er der øjenkontakt, og den lyttende part siger ja og nikker på de helt rigtige tidspunkter. Så når den ene part med et forlader samtalen og retter sin opmærksomhed mod en smartphone, er det klart, vi bliver irriterede,” forklarer internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen, ekspert i sociale medier.

Moral er godt - men dobbeltmoral er...

Men ikke desto mindre indrømmer 63 procent af de selv samme adspurgte personer, at de selv kunne finde på at tage mobilen frem under en samtale. Kunne du også det?

Men er smartphones et problem der kræver en diskussion?

Tidligere opstod den selv samme diskussion da radioen, tv'et og den almindelige mobil kom frem, men i dag er det ikke længere i fokus. Har vi bare tilpasset os i forhold til mediet?

Generel attitude ændring blandt danskerne

Det er ikke længe siden vi skrev om danskernes ændrende attitude over for hinanden, i forhold til at tale ordenligt.

Nu ser vi tilsyneladende at den ændrende attitude ikke kun er over for dem vi ikke kender, men også overfor dem vi begår os med socialt.

Vær med i debatten i kommentarfeltet herunder, hvor du er velkommen til at skrive din holdning til diskussionen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jeppe Andersen 23-03-2012 08:42:02

Jeg var til julefrokost med familien og der sad min jævnaldrende kusine med sin Galaxy SII telefon under hele arrangementet.

Jeg er enig med artiklen at der skal være en god undskyld hvis man vælger at afbryde noget for at vende opmærksomheden på telefonen.

Her var det blot facebook, sms'er og sågar et opkald mens der blev holdt en lille "tale". (Og ja - hun snakkede ved boret mens en fra familien snakkede ud til alle de andre medlemmer).

Der havde jeg sgu lyst til at pande hende en :o Det var ikke kun uhøfligt men direkte respektløst.

0 0
Thomas 23-03-2012 10:30:03

Hvor gammel er hun/i?

Det lyder umiddelbart til, at der er gået noget galt i hendes opdragelse.. det er helt vildt, at man ikke kan fornemme, at det måske ikke er så heldigt, det man har gang i.

Lidt i samme stil, så synes jeg også det er uhøfligt, når man sidder en 3-4-5 stykker sammen og den ene så giver sig til at snakke i telefon foran de andre. Det betyder jo så, at de andre ikke rigtig kan snakke videre..

0 0
David K 22-03-2012 14:36:05

Hvis jeg snakker til en person og vedkommende pludselig vender sin opmærksomhed mod en sms, et opkald eller lignende.... ja som udgangspunkt alt andet end vores samtale, så finder jeg det uhøfligt, medmindre man har en valid undskyldning.

0 0
Tommy 22-03-2012 14:59:23

enig, det har ikke så meget med smartphones at gøre - det er blot det der kan distrahere.

Jeg vil dog sige jeg ikke selv har oplevet det ret mange gange, så jeg tror ikke det rigtigt er et problem - men samfundet har da bestemt ændret sig siden bare 90erne og 80erne.

0 0
hellas7 22-03-2012 15:35:06

i 2020 tror jeg at vi vil sige det samme med 00erne for samfundet udvikler sig jo hele tiden. Teknologi har altid givet os nye anderledes vaner

0 0

Om brug af cookies