Debat: Gør smartphones os uhøflige?

Vi bruger vores mobiler mere og mere i takt med udbredelsen af smartphones, men gør det os uhøflige?

Debat: Gør smartphones os uhøflige?

Du kender det måske, du sidder midt i en samtale med din gode ven, eller et familiemedlem, og pludseligt trækker vedkommende sin smartphone op af lommen, og begynder at tjekke Facebook, svare på sms’er eller ser de seneste sportsresultater. Men generer det dig?

Ifølge ny undersøgelse lavet for 24timer, så gør det.

I undersøgelsen viser det sig at hele 80 procent af danskerne, finder det generende at blive afbrudt af en smartphone i en samtale.

Uhøfligt

Op mod 70 procent af danskerne mener det er direkte uhøfligt.

– ”Vi har en masse finpudsede systemer for, hvordan en dialog fungerer mellem to mennesker – for eksempel er der øjenkontakt, og den lyttende part siger ja og nikker på de helt rigtige tidspunkter. Så når den ene part med et forlader samtalen og retter sin opmærksomhed mod en smartphone, er det klart, vi bliver irriterede,” forklarer internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen, ekspert i sociale medier.

Moral er godt – men dobbeltmoral er…

Men ikke desto mindre indrømmer 63 procent af de selv samme adspurgte personer, at de selv kunne finde på at tage mobilen frem under en samtale. Kunne du også det?

Men er smartphones et problem der kræver en diskussion?

Tidligere opstod den selv samme diskussion da radioen, tv’et og den almindelige mobil kom frem, men i dag er det ikke længere i fokus. Har vi bare tilpasset os i forhold til mediet?

Generel attitude ændring blandt danskerne

Det er ikke længe siden vi skrev om danskernes ændrende attitude over for hinanden, i forhold til at tale ordenligt.

Nu ser vi tilsyneladende at den ændrende attitude ikke kun er over for dem vi ikke kender, men også overfor dem vi begår os med socialt.

Vær med i debatten i kommentarfeltet herunder, hvor du er velkommen til at skrive din holdning til diskussionen.

Flere artikler om Smartphone

Historien døde ikke med det samme. mobilsiden fulgte op på sagen. Allerede d. 15/3/2012 fulgte vi op med historien; Smartphone-brugerne kræver større skærme – og lav vægtKlik her for fortsættelsen.. Få også seneste nyt om sagen her.