Debatoplæg: Bliver TDC den store iPhone 5 taber?

Får det konsekvenser for TDC, at selskabet ikke kan understøtte LTE på den nye iPhone 5? Kom med din mening.

Debatoplæg: Bliver TDC den store iPhone 5 taber?

“Det er da kraftedme løgn! Så dumme er Apple da ikke…”

Det var faktisk min første tanke, da jeg efter onsdagens Apple event, så Apples oversigt over understøttede 4G LTE frekvenser. Den splinter nye iPhone 5 så nemlig ud til kun at understøtte 4G LTE på 1800 MHz frekvenserne. 

Jeg måtte lige checke tallene to gange, før konsekvensen gik op for mig;  Danmarks ubestridte største teleselskab vil ikke kunne understøtte 4G LTE delen i den nye iPhone. 

Det er et ganske stort problem for TDC, selvom man med rette kan beskylde Apple for at have trådt i spinaten.

 – TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Faktum er nemlig at med mindre jorden vitterligt går under den 21. december, som Majaerne forudsagde, så bliver den nye Apple iPhone 5 nemlig årets helt store salgshit sammen med Samsung Galaxy S III.

Skidt nyt for TDC

Mens jeg for anden gang læste specifikationerne på Apples hjemmeside, kunne jeg for mit indre øje se salgscheferne hos TDCs konkurrenter sidde og gnide sig i hænderne, over udsigten til at snuppe i tusindevis af iPhone kunder fra TDC.

Og problemet er stort for TDC.

Med mindre Apple i løbet af de næste to uger hiver en kanin op af hatten og lancerer ENDNU en iPhone 5 model – udover de tre de allerede har præsenteret – så skal TDC sælge den nye smarte iPhone 5, uden at bruge det absolut beste salgsargument for den nye iPhone 5, 4G LTE. 

Jeg forudser, at TDCs konkurrenter vil slå benhård på, at netop deres netværk vil understøtte den nye iPhone, og det er dårligt nyt for TDC, som risikerer at miste mange tusinde iPhone kunder.

TDC vil på den anden side slå på, at deres nuværnede 3G netværk med DC-HSDPA med 32 Mbit/s download hastighed, sagtens kan give forbrugerne næsten samme oplevelse som med LTE.

Men de fleste forbrugere vil nok kunne gennemskue det bluf, hvis de spenderer mere end 10 sekunder på at studere TDCs dækningskort. TDCs DC-HSDPA dækning er nemlig forebeholdt de få heldige i landets største byer – og i de fleste tilfælde kun i bymidten af de største danske byer.

TDCs konkurrenter har allerede lugtet blod og er på krigsstien. Både Telenor og 3 har offentliggjort deres lanceringsdato for 4G LTE netværk, og begge teleselskaber understregede i deres pressemeddelselser, at netop deres netværk fungerer optimalt med iPhones 5.

Alle teleselskaberne vil være med til iPhone 5 festen, men TDCs invitation blev væk i posten.

Men hvad siger vores kære læsere? Vil du købe en iPhone hos TDC selvom du ikke kan bruge 4G LTE delen eller vil du vælge et konkurrende teleselskab?

Tror du det får alvorlige konsekvenser for TDCs salg af iPhone 5 – eller er forbrugerne helt ligeglade med 4G? Kom med dit indspark i debatten.

Efterfølgende nyt om temaet

Historien slutter ikke her. mobilsiden har bragt sagen videre. 13/9/2012 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen om Kunder holder fast i TDC trods høje priser – Læs her. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om TDC finder du her. .